Смятам, че специализираната прокуратура и съд имат своето място.Те имат

...
Смятам, че специализираната прокуратура и съд имат своето място.Те имат
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Делото за Хемус се води доста интензивно, разпитани са над 100 свидетели, може би ще има обвинение

Смятам, че профилираната прокуратура и съд имат своето място.Те имат подготвеност в няколко посоки, измежду които проведената престъпност. Нека остане да се занимават с това и с тероризма и съдът да продължи да съществува. Това разяснява пред бТВ шефът на Националното разследване Борислав Сарафов.

Аз съм уверен, че, в случай че се закрие спецправосъдието, единствено след една година ще извадите това предаване и ще го припомните на тези, които желаят да закриват, тъй като делата ще бъдат безвъзрватно изгубени, уточни той.

Ако се вкара период от 6 месеца за привършване на делата, подсъдимите ще стартират да протакат, с цел да не престават те и повече време и някакъв доста дребен % от тях ще завършат. Там делата са комплицирани и има доста очевидци, сподели Сарафов.

Ние, магистратите, осъзнаваме, че има потребност от правосъдна промяна, само че до момента никой не ни е питал и не е потърсил нашето мнение, съобщи още той.

Делото за " Хемус " се води много интензивно, разпитани са над 100 очевидци, може би ще има обвиняване, съобщи Сарафов във връзка изказванията на вътрешния министър Бойко Рашков, че са източени 58 млн. лева посредством подставени лица и са изнесени в торби.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР