Смятам, че почти няма значение дали актуализацията ще мине, или

...
Смятам, че почти няма значение дали актуализацията ще мине, или
Коментари Харесай

Според Николай Василев ``почти няма значение`` дали актуализацията ще се приеме -

Смятам, че съвсем няма значение дали актуализацията ще мине, или не. В ограниченията няма нищо антиинфлационно. Говори се на ангро, без да се вършат никакви планове и разбори.

Това съобщи някогашният вицепремиер и министър на стопанската система в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" Николай Василев пред Българска национална телевизия. Василев беше и претендентът за министър председател на " ИТН ".

Той добави, че актуализациите на бюджета и великодушните разходи не водят страната в вярната икономическа посока и ги дефинира като " нездравословни ". 

" Най-лесното е страна да взема задължения и да ги харчи за каквото й падне, а след това бъдещи ръководещи да се оправят ", разяснява още Василев във връзка заложения в актуализацията на бюджета 10 милиарда дълг.

Бившият министър на стопанската система е сигурен, че парите за нарастване на пенсиите идват единствено от заеми и от Плана за въстановяване и резистентност: " Тоест - получаваме пари за ремонт на покрива и ги харчим за ваучър довечера ".

" Несъгласието с популистката, разхитителна бюджетна политика на страната е една от главните аргументи Слави да напусне обединението. Оказа се, че Слави е един от най-големите десни реформатори в страната ", посочи още той. 

Според него Има подобен народ не е напуснала държавното управление поради пари. " През последните 24 часа приказвах с много сътрудници и другари, които от цялата тирада на Слави не са запомнили това, което той сподели бюджета, дълга, недостига, а това, което не се споделя - че Има Такъв Народ е напуснала поради пари ", съобщи той. 

По думите му казусът " е химически " и то през цялото време. Коалицията можеше да се разпадне по-рано, само че това стана в този момент.

" В своята тирада Слави Трифонов зае позицията, която аз от година пазя. Тоест, втората причина, заради която той сподели, че напуща обединението е, че тя отиде прекомерно надалеч в своя ляв популизъм ", изясни още Николай Василев. 

Според него " ИТН " не е разбрана за аргументите, поради които напуща обединението.

" Коалиции не се разпадат поради бюджета на едно министерство, по бюджетите постоянно има разногласия. За четири месеца те (управляващите) изхарчиха парите на страната и останаха с запаси за един ден напред. Кабинетът се занимава с великодушни разходи, натрупа задължения, дефицити, това не води наникъде ", разяснява Василев. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР