Смята се, че сутиенът намалява болките в гърба, възникнали под

...
Смята се, че сутиенът намалява болките в гърба, възникнали под
Коментари Харесай

Доказано: Носенето на сутиен е вредно за здравето

Смята се, че сутиенът понижава болките в гърба, зародили под влияние на тежестта на бюста, и му обезпечава спомагателна опора. Kогато идва съдбовния миг в гимназиалните ни години да сложим първото си бюстие, съвсем незабавно го усвояваме като всекидневен табиет. Сякаш това е оня съдбоносен миг, който слага началото на нашата промяна в дами.

Но каква е функционалността му с изключение на естетическа?

Е, спортният сутиен несъмнено е наложително оръжие на всяко модерно спортуващо момиче, само че в действителност ли е належащо да го носим непрекъснато?

 iStock

Отговорът е "Не " . Всъщност, в случай че в никакъв случай не смъкваме сутиена, по-скоро бихме навредили на здравето си.

Днес ще се опитаме да ви убедим, че да спрете да носите сутиен евентуално ще е едно от най-хубавите решения, които сте взимали в живота си.

Според учени няма изрично потвърдени изгоди от носенето на сутиен, свързани с женското анатомично и физическо здраве. Тъкмо противоположното - стегнатото долни дрехи би предиздвикало бюста да увисне и да спре растежа си.

 iStock

Професор във френски университет организира социологическо изследване, което обгръща 330 дами сред 18 и 35-годишна възраст. Оказва се, че дамите, които са спрели да носят сутиен от няколко години, имат по-стегнат бюст и даже по-малко стрии в тази област.

Резултатът от опита изцяло отхвърля изказванието, че сутиенът защищава бюстът от провисване. Напротив, потвърдено е, че в случай че решите да "освободите " женските си достолепия, ще коригирате стойката си и ще развиете нужната мускулна маса, защото няма да има какво да обезпечава опора на гърдите.

Това не е всичко. Вижте в нашата изложба останалите аргументи, поради които си коства да изхвърлим сутиена от дрешника си.

Към галерията >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР