Смяната на властта в София донесе донякъде неочаквани трусове на

...
Смяната на властта в София донесе донякъде неочаквани трусове на
Коментари Харесай

Къде е кметът?

Смяната на властта в София донесе ненапълно непредвидени земетресения на равнище Столичен общински съвет, който трети месец остава без ръководител. Тази зееща дупка блокира цялата активност на управителния орган. Още една цепнатина се оформя и в общинската администрация, откакто се оказа, че в регион " Илинден " също липсва управителен кадър, въпреки и законно определен още на втория тур от локалните избори. Срещу дефицитната фигура на районния кмет доктор Емил Бранчевски към този момент зрее неодобрение на жителите. Те го търсят от седмици за подпомагане по разнообразни въпроси, свързани с ръководството и положението на кварталите, само че него все го няма на работното му място. Отсъствието на Бранчевски и очевидното му отвращение да показа обществено за какво не ръководи региона, закономерно докара до гърмеж на съмнение на жителите, разнородни клюки за актуалната му активност, замяна на остри забележки във фейсбук пространството и чувство за корист с доверието на гласоподавателите му.
Въпросите къде е кметът се натрупат фактически от седмици. Самият той разгласява за финален път своя фотография от събитие в общината в формалния си фейсбук профил на 27 ноември предходната година. Бранчевски се появява и на разнообразни празнични прояви към Коледа и Нова година, само че това мъчно може да се брои за професионална активност.
През това време въпросите, мненията и най-после - рецензиите, към кмета валят и оформят всевъзможни клюки. Един от тях е, че докторът работи в здравно заведение в Германия, което може да напусне едвам в края на януари. Появи се даже фотография, от която излиза наяве, че той е член на медицинския екип в непозната клиника. Едва тогава кметът наруши мълчанието си и излезе от анонимност, като се опита да обори тази мълва и разгласява фотография от болнично легло. " Истината е, че и лекарите сме хора и от време на време влизаме в болница не с цел да работим, а с цел да се лекуваме ", написа кметът във фейсбук, без да посочи от кой момент и докога ще е в болничен. Той обаче твърди, че работата в региона не е серпантина, а екипът му интензивно работи по всички належащи проблеми.
Сравнително острия звук на обявата и неналичието на добра цялостна връзка обаче не успокоиха духовете в региона и по тази причина хората взеха решение да създадат митинг. Те ще се съберат на 2 февруари пред локалната администрация с искане на оставката на кмета, който съгласно тях на процедура не е влезнал в служба. Жителите се оплакват и от закани от разнообразни чиновници на администрацията и възбрана за издание на отзиви в профили на общината. Настояват и за незабавни решения по належащи проблеми като да вземем за пример Центъра за краткотрайно настаняване в кв. " Захарна фабрика ", който основава напрежение измежду локалните поданици.
Историята с ръководството на региона обаче става още по-интересна поради заместника на Бранчевски, който още с назначението си провокира разногласия, спекулации и иронични намеци. Емил Бранчевски си избра за заместител Радослав Колев, баскетболист и участник в едно от изданията на риалити формата " Фермата ". Докато се популяризира с присъединяване си и в друго сходно тв предаване, той прави инспекции за замръзване по улиците, на новоизградена детска и спортна площадка, приветства участници в галерия по снимка в 3 СУ " Марин Дринов ", посреща като специфичен посетител Тервел Пулев на училищен игри и още веднъж ревизира леда в парк " Света Троица ".
И той обаче остава недолюбван от огромна част от жителите на региона, които постоянно пускат саркастични мнения във връзка предишното му и подозрения до каква степен е подобаващ за поста.
Кой е в действителност доктор Емил Бранчевски и от кое място се появи? Той е на 34 години и бе повдигнат от " Спаси София ". Завършил е медицина в София и е специализирал обща и коремна хирургия в Хановер, геГермания. Като професионален опит загатва точно работата си в Центъра по хернийна хирургия в болница " Клементиненхаус " в Хановер. Професионала реализация у нас няма, взел участие е само като създател на екип " Здравеопазване " в " Спаси София ". В предизборната си платформа се зарича да отстрани противозаконните сметища в региона, да управлява строго за  извършители, да построи изцяло нови тротоари, улици и велоалеи, да ремонтира парк " Света Троица ", да реши казуса с паркирането посредством създаване на монтажни паркинги, да поддържа  зелени междублокови пространства, нови детски и спортни площадки.
Реалното ръководство на кварталите " Илинден ", " Света Троица ", " Гевгелийски " и " Захарна фабрика " обаче очевидно уплаши доктора. Сега хората чакат, а него го няма. И се питат дали това ще е идващото кадрово отчаяние след предшественика му Иван Божилов от ГЕРБ. Той бе отпред на региона тъкмо 10 години и бе преизбиран два пъти. За този много дълъг интервал не оправда упованията на хората, а регионът продължи да е синоним на назадничавост, непривлекателност и безстопанственост.
Изританите от общинската администрация обаче нито спят, нито си мълчат и към този момент уловиха новото управление в операции. В известието за заболяването си Бранчевски се пробва да потвърди, че подопечните му работят въпреки и без шефа си, та дим се подвига. " Свидетелство за положителната работа е да вземем за пример фактът, че регион " Илинден " е единственият в София с 10 утвърдени здания по програмата за саниране и е едноличен водач измежду столичните региони по този индикатор ", написа кметът от болничното легло. Предшественикът му Иван Божилов побърза да обори хвалбата, като посочи, че плановете за саниране са подадени още преди изборите, а по програмата за саниране е работил самият той дружно с екипа си още през 2022 и 2023 година " Бранчевски си присвоява заслугите, защото няма какво друго да уточни като триумф ", съобщи Божилов.
Жителите на региона са се обърнали за помощ и подпомагане и към кмета Васил Терзиев, който обаче си има по-сериозни проблеми на главата. Те настояват в писмото си, че в региона им царува безредица и със забележителна непросветеност се пропущат периоди за планове. " Всички сме в потрес - това ли е смяната??? ", питат хората, които явно отново удариха на камък с избора си кмет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР