Смяната на касовите апарати може да обогати бранша на производителите

...
Смяната на касовите апарати може да обогати бранша на производителите
Коментари Харесай

Касов апарат данък не събира

Смяната на касовите апарати може да обогати сектора на производителите и търговците, само че ще удари за следващ път бизнеса, който все чака административни облекчения, тъй като каквото и напълно устройство да се сложи - индивидът, постоянно ще се стреми да го надхитри.

България е на последно място в Европейски Съюз във връзка с заплащането на налози съгласно класацията на Световната банка Doing Business. Прехваленият десятък, плоският налог, разшири базата на платците, само че се изчерпа. Вече 10 година в България няма понижен налог, а в противен случай има увеличени и нови налози, демонстрира разбор на Румен Гълъбинов. В резултат на това косвената данъчна тежест в България е една от високите в Европейски Съюз, над 50%. В тази цифра включваме всички квазиданъци – осигуровки от всевъзможен жанр, такси и други.

И става по този начин, че имаме най-ниските директни налози в Европейски Съюз, само че привличаме минимум вложения и сме най-слабата стопанска система. В същото време делът на косвените налози е най-голям, а сме най-бедните в Европа. Настоящата данъчна политика към този момент няма позитивен стопански резултат.

Правителствата се гордеят с годишни бюджетни остатъци от към 3 милиарда лева, само че им харесва да ги харчат зад тила на Народното събрание. Дума не издумват за понижаване на налози, което би било облекчение за всички, а освен облагодетелстване на някои.

Свалете най-сетне Данък добавена стойност!

Трябва да се понижи общата ставка на Данък добавена стойност и да въведем диференцирана ставка на налога за хранителни артикули, книги, медикаменти, учебници и други артикули от първа нужда. По този метод ще бъдат увеличени потреблението и комерсиалният оборот. Данъчните доходи от Данък добавена стойност няма да намалеят, даже може да се окаже, че няма да има огромна разлика, само че сигурно ще има растеж на стопанската система.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР