Смяната на часовото време се отразява зле както на здравите

...
Смяната на часовото време се отразява зле както на здравите
Коментари Харесай

Психиатър разкри какво се случва след смяната на часовото време

Смяната на часовото време се отразява зле както на здравите хора в дейна възраст, по този начин и на тези с хронични болести. Тази позиция изрази в ефира на псхиатърът доктор Веселин Герев.

Неслучайно страните от БРИКС към този момент няколко години не сменят времето. Икономически разбори демонстрират, че енергийната изгода от местенето на стрелките е безусловно нулева, разясни Герев.

Смяната на времето е въведена сред Първата и Втората международна война с концепцията, че един час светлина повече дневно разрешава токът за осветлението да се употребява от военната промишленост, подсети психиатърът.

Проблемите със промяната на времето за хората се демонстрират вечер и привечер, тъй като когато би трябвало още да работим, предната седмица по същото време към този момент сме били напуснали работното място. Така последният час от работното време става малоценен. Същото важи за този час, прекаран в шофиране, хранене и така нататък, продължи специалистът.

Европейски изследвания демонстрират, че в понеделника след промяната на часовото време се усилват индустриалните повреди, трудовите злополуки и така нататък с 50%. Същото важи и за инфарктите и инсултите. Смяната е нездравословна за хората, които одобряват лекарства, тъй като се обърква дневният им график за банкет, описа Веселин Герев.

" За пациентите ми, които одобряват лекарства трикратно, поучавам още в понеделник в седмицата преди промяната на времето да изтеглят с 10 мин обратно приема на медикаменти всеки ден. Така, когато те гладко привикват с новия режим на банкет, той автоматизирано ще се напасне и към новото часово време “, посъветва експертът.

Ние и децата ни можем да изтеглим заспиването с 15 мин по-рано всеки ден през седмицата, след която следва промяната. " Целият дневен режим се трансформира и това е компликация. Лягаме си по така наречен остаряло време и ставаме по новото – постоянно се получава един час недостиг, който е от значително значение “, сподели още доктор Герев.

" В седмицата след промяна на времето американски и съветски изследвания демонстрират, че кравите дават 50% по-малко мляко, а кокошките носят по-малко яйца. Това се изяснява с обслужването им от индивида – той се грижи за храненето и почистването им и всяка промяна на времето се отразява на тази грижа “, даде детайлности по тематиката лекарят.

" Твърдо срещу съм промяната на часовото време, тъй като тя нанася вреди на всеки един от нас. Най-добрият вид е астрономическото време – човешкият геном е надъхан по този начин, че да работи най-пълноценно в географискя пояс, където човек е роден, надлежно и в съответната часова зона “, съобщи доктор Веселин Герев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР