Смяна на сезони, много работа, а от там неизбежен стрес,

...
Смяна на сезони, много работа, а от там неизбежен стрес,
Коментари Харесай

Храни, с които да преборите схващане, умора и нисък имунитет

Смяна на сезони, доста работа, а от там неминуем стрес, отмалялост и невисок имунитет. Все фактори, които са способни да преборят всеки организъм. Ако се почувствате скапани и на ръба на следващата простуда, викнете на помощ някои значими и подобаващи за болежката ви витамини и минерали, написа 24zdrave.bg. Ето в кои храни се съдържат добавките, които ще укрепят нашето здраве.

Ако сте се схванали
Всичко ви боли, мускулите ви са схванати, нямате никакви сили, а се постанова толкоз доста неща да свършите. Заложете на манган. Той е нужен, с цел да се борите с възпаления на ставите и при всякаква мускулна отмалялост. Помага за възобновяване след тежко физическо натоварване.

Набавете си го от синап, ананас, спанак, чесън, грозде, зелен боб, фасул.

Ако сте изтощени
През целия ден се прозявате и нямате никакъв прилив на сила. Заложете на жен-шен. Той ще ви помогне да сте работоспособни, съсредоточени и тонизирани. В композиция с витамин С ще ви зареди с сила, с цел да издържите студените месеци. Жен-шенът се предлага под формата на таблетки, дестилат, капсули, чай или смес.

Ако сте уплашени
Имате хиляди задължения, напрежението в работата е голямо, у дома ви чакат куп задания, нямате време да се отпуснете и да релаксирате. Заложете на витамини от група B. Те имат значима роля в метаболизма на въглехидратите и са нужни за действието на мускулната и нервната система.

Имат позитивно деяние върху централната нервна система, усъвършенстват умствената продуктивност и подкрепят производството на сила. Освен това витамините от група В намаляват равнището на стрес, по тази причина ги назовават “витамини на положителното въодушевление ”. Набавете си от пълнозърнести култури, леща, слънчогледово семе, яйца, броколи, сьомга, орехи.

Ако сте с невисок имунитет
Възстановявате се от тежък грип и нямате никакви сили, а към този момент би трябвало да се връщате на работа. Заложете на най-мощните антиоксиданти – витамини А, С и Е. Те подкрепят организма да се възвърне след болест или тежко натоварване. Най-добрият вид е да ги комбинирате с микроелементи като желязо, фосфор и калций. Ако сте от тези, които всяка зима боледуват, вземете ограничения превантивно и приемайте витамин В и Е, дружно с цинк и желязо.

Набавете си ги посредством храната или най-добре приемайте пчелно млечице. Всички изброени детайли се съдържат в него. То покачва имунитета, подкрепя обмяната на веществата, понижава равнището на неприятния холестерол, усъвършенства апетита, има противовирусни свойства.

Ако сте депресирани
Чувствате се потисната и меланхолията и тъгата не ви напущат. Заложете на Омега 3 и Омега 6. Тези есенциални мастни киселини подтикват имунитета, понижават кръвното налягане, снижават неприятния холестерол и по едно и също време с това спомагат за унищожаване на депресията. Набавете си ги от сьомга, херинга, пъстърва, орехи, ленено масло.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР