Смях, изненада, разочарование и унижение. Това предизвика у много българи

...
Смях, изненада, разочарование и унижение. Това предизвика у много българи
Коментари Харесай

Урокът на САЩ: Народ, който чака чужда помощ, е народ от идиоти

Смях, изненада, отчаяние и оскърбление. Това провокира у доста българи решението на Държавния департамент на Съединени американски щати да забрани пътувания на подкупен върховен български чиновник оттатък океана. Това е Андон Миталов, арбитър от Специализирания съд.
Лично държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео го огласи. Колко величествено! Не се ли откри най-малко един консултант да подскаже на Помпео, че това решение и шумът към него след финала ще провокира съмнение в американските институции и ще изстреля в Космоса самочувствието на българските управници, политици, магистрати и мафиоти. Това ли бе задачата?

Е, най-малко към този момент сме наясно, че хора от калибъра на Делян Пеевски не са лъжица за Вашингтон. Вече е ясно, че са недосегаеми и любимци на Съединени американски щати, както на българското държавно управление и прокуратура.

Уверихме се също, че прегръдките и целувките на Н.Пр. посланика на Съединени американски щати в България Херо Мустафа с премиера Бойко Борисов са откровени и … плодотворни. Всъщност Борисов няма и да разяснява казусът, тъй като управляващите са независими…

Голямата поука от тази история е: Всяка демократична полезност би трябвало да извоюваш самичък, а не да получаваш безплатно.

Това ни споделиха американците, до момента в който ни гъбаркаха, че урокът ще е огромен и значим.

Е, щом към този момент е оголен най-корумпираният какмубешеимето значи повече корупция у нас няма. Да стартира зарята, може и хоро да се извие.

Очевидно подмолните покупко-продажби не са български патент.

И Съединени американски щати да не търсят повече съветски шпиони в България – ятаците им се усилиха двойно и тройно след този грамаден и исторически урок по битка с корупцията…

Сигурно в действителност изглеждаме цялостни идиоти. Аз сигурно, тъй като чаках, че въпреки всичко някой в Съединени американски щати взима насериозно процесите в България.

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР