Смолянската фирма Ростер е била избрана да почисти коритото на

...
Смолянската фирма Ростер е била избрана да почисти коритото на
Коментари Харесай

Смолянска фирма чисти Марица в Пловдив с 1,2 млн. лева, дала е двойна цена на най-ниската

Смолянската компания „ Ростер ” е била определена да почисти коритото на река Марица в Пловдив от комисия, назначена от зам.-кмета Анести Тимчев. Компанията е дала най-високата оферта от всички компании, само че все пак е била определена.
Прочетете още
В процедурата за неотложното разчистване на реката – към мостовите уреди и островите участваха 5 компании, само че единствено три са дали ключа за отваряне на офертите.  Най-високата е била точно на „ Ростер ” – 1,17 млн. лв. без Данък добавена стойност. Другите две „ БКС – Озеленяване ” и „ Ековат – България ” са дали надлежно 977 хиляди лв. и 548 хиляди лв. без данъка.

Въпреки двойно по-ниската оферта от страна на „ Ековат – България ” тя е била отстранена, защото съгласно комисията тя не дава отговор на изискванията и не разполага с нужната техника.

„ Предложена е смешно ниска цена, по тази причина е отстранена. Останаха двама участника. Поискахме спомагателни доказателства за техните благоприятни условия. Ако искаш да почистваш реката, би трябвало да имаш техника и хора и да докажеш съществени осъществени обекти ”, съобщи преди дни зам.-кметът Анести Тимчев.

Изискването на Община Пловдив е бъдещият реализатор да разполага с два трактора изкоренители, 4 бензинови резачки, 2 булдозера,3 багера,10 самосвала и един вибрационен валяк.

След решението на комисията се изчаква и дали няма да има тъжба в Комисия за защита на конкуренцията. Такава към този момент спря другата процедура, която е за изцяло планиране за почистването на речното корито.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР