Смолян. В залата на Народно читалище “Балкански просветител - 1871“

...
Смолян. В залата на Народно читалище “Балкански просветител - 1871“
Коментари Харесай

Среща-беседа за празниците Великден и Гергьовден се проведе в Народно читалище „Балкански просветител – 1871“ в Смолян

Смолян. В залата на Народно читалище “Балкански просветник - 1871 “ в Смолян се състоя среща-беседа с учениците от 2а клас на ОУ „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Смолян с класен началник Емилия Кермедчиева. За традициите и обичаите на двата идни празника Великден и Гергьовден описа Дарина Славова от отдел „ Справочно-библиографски и Краезнание “ при Регионална библиотека „ Николай Вранчев “, оповестиха от библиотеката .

Децата се срещнаха със смисъла и символиката на пролетните празници, научиха какви обичаи и традиции са се спазвали в предишното в Родопите, някои от които са непокътнати и през днешния ден, какво включва празничната софра и по какъв начин децата са взели участие при подготовката на празниците. Срещата мина под формата на неналожителен диалог, при който учениците споделиха своите познания за символиката на великденското яйце и аления цвят, какви техники употребяват при боядисването на яйцата. Библиотечният експерт показа стихове на български детски създатели, отдадени на Великден и Гергьовден.

Класният началник госпожа Кермедчиева и нейните ученици споделиха желанието си да посетят Детски отдел на Регионална библиотека и да се срещнат с книжки, отдадени на българските национални обичаи и традиции.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР