Смолян. В храм Св. Николай Чудотворец в Смолян с тържествен

...
Смолян. В храм Св. Николай Чудотворец в Смолян с тържествен
Коментари Харесай

Новата духовна учебна година бе открита в Неделното училище в храма „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян

Смолян. В храм „ Св. Николай Чудотворец ” в Смолян с церемониален водосвет бе открита Новата духовна образователна година на Неделното учебно заведение, която е десета подред. Това оповестиха от храма . След светата Литургия и отслужения водосвет, духовният ментор - духовник Васил Маджаров поздрави децата и им пожела сполучлива образователна година. „ Бог да ни закриля, а ние да бъдем смирени и положителни. Винаги да имаме вяра. Да се обръщаме към Господ освен в сложните моменти, а и в положителните, да бъдем признателни за това, че ни оказва помощ. Да не забравяме от къде сме тръгнали и да надграждаме знанията си. Да се обичаме “, съобщи отец Васил.

По традиция на децата, които приключват главно обучение и не престават да се учат в гимназия, както и на тези, които към този момент са студенти, отец Васил подари позлатени кръстчета и икони – в символ на признателност за приноса им в съхранението на Неделното учебно заведение. „ Благодарение на вас имаме доста първи награди от национални състезания за есета и рисунки. Имате заслуга и за националното отличие от състезанието за църковни и духовни песни „ Осанна във висините ” в град София. Похвална е доброволческата активност с децата от Съюза на инвалидите в Смолян и Дома за остарели хора в село Фатово. Благодарим ви! Запазете вярата и добротата в сърцата си. Бог да ви оказва помощ! “, сподели свещеникът на децата.

На откриването участваха миряни, родители, а в службата взе присъединяване църковният хор с диригент Радка Чакърова. Там бе е Соня Цветкова, която води Детския хор ”Свети Николай Чудотворец “. В него има към този момент нови попълнения от деца на 5 до 10-годишна възраст. Тя поздрави децата от Неделното учебно заведение, като пожела да запазят вярата си и да реализират доста триумфи с помощта на основите, положени в църквата.

След водосвета отец Васил Маджаров и Соня Цветкова заведоха децата във към този момент новата зала на Неделното учебно заведение. Там бяха раздадени образователни пособия по вероучение и беше показана новата учителка Мария Христева. Децата бяха щастливи и чакат с неспокойствие новите занимания.

Майката Елена Димитрова с наслада показа: „ Честита ни Нова духовна образователна година! Днес водосветът беше церемониален и трогателен. Посетихме и новата стая за децата, доста ни хареса. Синът ни Илия чака с неспокойствие да стартират занятията. “
Студентката Антония Кушлева съобщи, че посещава Неделното учебно заведение от 8 години. „ Когато пристигнах за първи път, бях в пети клас. С боязън и неспокойствие прекрачих прага на църквата - същата тази, в която съм кръщавана. Още от първото ми занимание започнах да усещам храма като дом. Почувствах Божията мощ и поддръжка. Вярвах, молих се, занимавах се с доброволческа активност. За всичките тези години в никакъв случай не се отхвърлих. Започнах да изучавам в гимназия и макар натовареното ми всекидневие с наслада и предпочитание чаках този ден от седмицата, в който ще се съберем в Неделното учебно заведение и ще научим нещо ново за Бог, Светците и Православната религия. Сега към този момент съм студентка и към момента не се отхвърлям. Поглеждайки обратно, съзнавам какъв брой доста ми е помогнало Неделното учебно заведение. Най-вече ме е научило да се старая да бъда добра и смирена, да имам вяра и да съм признателна за всичко, което имам. Винаги ще съм част от тази черква, в никакъв случай няма да не помни това, което съм научила. Всички ние би трябвало да си вземем поука и да осъзнаем какъв брой е значима вярата за нашето битие. Материалните неща са довреме, само че това, което е в душата и сърцето, е вечно “, сподели още Антония Кушлева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР