Смолян. Разнообразната и богата програма направи уникален Празника на обединения

...
Смолян. Разнообразната и богата програма направи уникален Празника на обединения
Коментари Харесай

Празникът на обединения град Смолян се превърна в празник на българщината, на историческата памет и на сетивата

Смолян. Разнообразната и богата стратегия направи неповторим Празника на обединявания град Смолян, който се организира на 18 и 19 юни т. година Това оповестиха от пресцентъра на Общината . По данни на уредниците, Община Смолян и фондация „ Родопис “, към 5000 души са посетили деянията в празничните дни. На сцената се изявиха и демонстрираха хубостта на българския фолклор над 300 участници – танцови, певчески и самостоятелни реализатори. Началото на празника даде Общинският духов оркестър. Кметът Николай Мелемов откри събитието, в което участваха съдружие Родопски хайдути, оркестър 101 каба гайди и други Програмата продължи с концерт на гениите от НУФИ Широка лъка, отбор „ Еподай “ и празничен хоровод с Клуб хоро.
Вторият празничен ден стартира с присъединяване на самодейни сформира от 10 читалища от община Смолян. Звучаха гайдарски ритми, изпълнени от оркестър 100 каба гайди. Изявиха се и гостуващи гайдарски обединения от Златоград, Чепеларе и Лъки.
Ансамбъл „ Родопа “ показа концерт-спектакъл „ Планино, наша планино “. Музикалната стратегия продължи с концерт на известната певица Деси Добрева.
Празничната заря озари небето над Смолян.
Местни ферми, мандри и производители участваха във фермерски и занаятчийски пазар, на който показаха продуктите си.
Училищата в община Смолян се промотираха под мотото „ Това е моето учебно заведение “.
Празникът на обединявания град се трансформира в празник на българщината, на историческата памет и на сетивата.
Община Смолян благодари на фондация „ Родопис “, благодарение на която беше проведен този празник и се надява положителното и ползотворно съдействие да продължи и отсега нататък.
Благодарим и на всички наши съграждани и посетители, които разгласиха фотоси и видео клипове от празничните дни, с което направиха всички съпричастни към празника.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР