Смолян. Празникът Смилянския фасул ще се проведе за 19-ти пореден

...
Смолян. Празникът Смилянския фасул ще се проведе за 19-ти пореден
Коментари Харесай

Празник на Смилянския фасул ще се проведе в родопското село на 30 октомври

Смолян. Празникът Смилянския боб ще се организира за 19-ти следващ път в смолянското село Смилян на 30 октомври. Той се оргнизира в партньорство сред Кметство Смилян, Народно читалище " Проф. доктор Ас Златаров 1927 " - Смилян, и Община Смолян, с поддръжката на ВЗКАЧС - Смилян, ПК " Равенство " - Смилян и Млечен кооператив " Родопа Милк " – Смилян, оповестиха от читалището .

От 10.00 часа е откриването на Празника и то по традиция ще бъде със залп на фасулевото топче пред входа на читалище „ Проф. доктор Ас. Златаров 1927 ” - с. Смилян и старт на ІХ издание на надпреварата по планинско тичане „ Смилянски боб “.

От 10.30 ч. до 13.30 ч посетителите ще могат да прегледат щандовете на производителите и участниците в състезанието „ Най-атрактивно аранжиран щанд на производител на Смилянски боб ” (на открито) и на работите на участниците в конкурс „ Пано от Смилянски боб “ (в зала 1 на Посетителски информативен център)

В 11.00 ч. стартира музикално-хумористична стратегия с присъединяване на самодейни сформира при читалището и на гостуващи фолклорни сформира от други обитаеми места. Тя ще бъде на открита сцена пред централен вход на читалището (при дъждовно време – в салон на читалището).

От 12.00 ч. е планувано разглеждане и дегустация на ястията, участващи в състезанието „ Ястия от Смилянски боб ”, изложени в зала 2 на Посетителски информативен център.

От 12.30 ч. ще стартират Игрите на фасула – занимателни надпревари за най-малките участници в Празника.

От 13.00 ч. ще е награждаването на спечелилите от състезанията, а от 13.30 ч - награждаване на спечелилите в надпреварата по планинско тичане.

От 14.00 до 17.00 ч. ще има забавление с фолклорен музикален оркестър в парковото пространство пред Кметсвото в село Смилян.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР