Смолян. Остава седмица за подаване на декларациите за облагане на

...
Смолян. Остава седмица за подаване на декларациите за облагане на
Коментари Харесай

Над 10 000 души обявиха доходите си пред НАП Смолян, срокът изтича на 3 май

Смолян. Остава седмица за подаване на декларациите за облагане на приходите на физическите лица, получени през 2021 година До този миг над 10 000 души са заявили приходите си пред Национална агенция за приходите Смолян. Това оповестиха от офиса на Национална агенция за приходите в Смолян . 7 000 от декларациите са подадени по електронен път с личен идентификационен код /ПИК/ или електронен автограф /КЕП/. Близо 900 смолянчани са изпратили формулярите си по пощата, а 3 000 са ги подали в офис на Национална агенция за приходите в Смолян.
Годишна данъчна декларация подават лицата, получили приходи от възнаграждения през 2021 година, даже и в случай че данъкът им е удържан в цялостен размер от платеца на прихода, както и жителите, правили регулярни продажби на артикули в интернет за търговия и облага. Земеделските стопани и лицата, които през предходната година са получили приходи от наем, непринудено обезпечаване или обезпечаване, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина, също би трябвало да попълнят формуляра.
Срокът за обявление и заплащане на налога по годишните данъчни заявления е 3 май.
Едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, подават годишните си заявления за приходите до 30 юни 2022 година В случай, че едноличен търговец или регистриран аграрни собственик, който се полза като Едноличен търговец, е получил и приходи, които не са свързани с тази му активност, като да вземем за пример от наем, те се заявяват в период до 3 май.
Най-лесният и бърз метод за подаване на декларацията и заплащане на отговорностите е през портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с ПИК или КЕП. Онлайн заплащането е една от най-често употребяваните електронни услуги на Национална агенция за приходите.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на приходната организация: 0700 18 700, на цена, съгласно цената на съответния оператор и в уеб страницата на Национална агенция за приходите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР