Смолян. Областна администрация – Смолян започва процедура по предаване на

...
Смолян. Областна администрация – Смолян започва процедура по предаване на
Коментари Харесай

Започва процедура по предаване на ГКПП „Рудозем – Ксанти“ на Агенция Митници и Гранична полиция

Смолян. Областна администрация – Смолян стартира процедура по предаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем – Ксанти “ на Агенция " Митници " и " Гранична полиция ", които са способените органи по стопанисването и опазването на пункта. Това заяви регионалният шеф на Смолян Емил Хумчев след извършените от него срещи през вчерашния ден и през днешния ден с шефовете на Агенция " Митници " и " Гранична полиция ", оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян .
Следващата седмица стартират 72-часови проби на оборудванията и техниката. ДНСК София назначава Държавно приемателна комисия, след което следва приемане на пункта от Агенция " Митници " и " Гранична полиция ".
В Министерство на регионалното развитие Хумчев е провел среща със зам.- министър Деляна Иванова, която в Министерството на районното развиване и благоустройството работи по координацията, наблюдението и контрола на политиките и дейностите, свързани с държавната благосъстоятелност, комерсиалните сдружения, чийто принципал е Министерство на регионалното развитие, ВиК бранша, стратегиите за районно и териториално съдействие. В диалозите с нея е изразена поддръжка за продължение на плана за отвеждащия водород от язовир „ Пловдивци “ за водоснабдяване на Рудозем и Мадан, създаване на обходния път на Рудозем; продължение на работата по водопровода за с. Елховец и дотъкмяване на пътя за селото; обезпечаване на средства за планиране и създаване на различно водоснабдяване на Златоград от с.Фабрика
В Министерството на стопанската система регионалният шеф а Смолян е провел среща с шефа на Директива за птиците " Управление и стопанисване на язовири ", където е станало ясно, че напълно е ремонтиран язовир " Кирянов дол " в Смолян, а за тази година е обезпечено финансиране за планиране и ремонт на язовир " Лагера ".
В Министерството на земеделието и горите Хумчев е провел среща със зам.- министър Атанас Добрев, с който е конкретизиран метода, по който нашите съграждани ще получават дърва за огрев на естествени цени.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР