Смолян. Областна администрация – Смолян, в партньорство с бутилираща компания

...
Смолян. Областна администрация – Смолян, в партньорство с бутилираща компания
Коментари Харесай

Областна администрация – Смолян стартира шестото издание на конкурса „Аз раста патриот“

Смолян. Областна администрация – Смолян, в партньорство с бутилираща компания „ Михалково “, започва шестото издание на състезанието „ Аз раста родолюбец “. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян .

Във фотоконкурса могат да вземат участие всички лица, които са обитавали или обитават на територията на Смолянска област, като се изключи чиновници на Областна администрация – Смолян, техни родственици и членове на техните фамилии. Фотографии ще се одобряват на имейл: [email protected]. Стартът на състезанието е 15 септември 2021 година Крайният период за подаване на фотографиите е 00.00 часа на 25 октомври 2021 година Фотосите ще бъдат класирани от умело жури. Денят, часът и мястото на награждаването ще бъдат оповестени в допълнение.

В състезанието ще се класират фотографии с деца в национални носии от четири възрастови групи:
от 1 до 4 години;
от 5 до 8 години;
от 9 до 15 години;
от 16 до 18 години.

В състезанието могат да вземат участие както фенове, по този начин и професионални фотографи. Всеки може да взе участие с една снимка. Фотографиите би трябвало да бъдат с резолюция на изображението не по-ниска от 1000 х 800 пиксела. Задължително изискване е да има единодушие от родител/настойник на сниманото дете, фотографията да бъде оповестена на интернет уеб страницата на Областна администрация – Смолян, както и да бъдe използванa в печатни материали, свързани с състезанието (декларация за единодушие може да изтеглите от тук). Декларацията може да бъде изпратена сканирана на имейл: [email protected] или по пощата на адрес: 4700, гр. Смолян, бул. „ България “ № 14, за състезанието „ Аз раста родолюбец “. Това изискване не се отнася за категорията участници от 16 до 18 години.

Фотоконкурсът има за цел да концентрира изявата на децата и да ги насърчи, по тази причина премиите ще бъдат за самите деца, които са на фотосите, а не за създателите на фотографиите. Фотографиите би трябвало да са съпроводени от попълнена форма за присъединяване (формата за присъединяване може да изтеглите от тук), която съдържа: име и фамилия на сниманото дете, неговата възраст, обитаемото място, в което детето живее, телефон и имейл за контакт, къс отговор на въпросите: какво обича да прави и какъв/ва желае да стане като порасне, името и семейството на създателя на фотографията.

В състезанието за роман „ Видях положителното “ могат да вземат участие възпитаници от Смолянска област в две възрастови групи:
- от 5 до 8 клас;
- от 9 до 12 клас.
Ще се одобряват авторски разкази за същински случки, на които подрастващите са станали очевидци или са взели участие в положителни каузи – прояви на искреност, човечност, съпричастност и състрадателност към хора, животни, към природата и обществото като цяло. Разказите не би трябвало да са по-дълги от две машинописни страници и да са написани на български език. Разказите се изпращат в интервала от 15 септември 2021 година до 00.00 часа на 25 октомври 2021 година на имейл: [email protected] или по пощата на адрес: 4700, гр. Смолян, бул. „ България “ № 14, за състезанието „ Аз раста родолюбец “.

Компетентно жури ще оцени творбите. Денят, часът и мястото на награждаването ще бъдат оповестени в допълнение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР