Смолян. Не съм участвал в приватизацията, зад мен не са

...
Смолян. Не съм участвал в приватизацията, зад мен не са
Коментари Харесай

Павел Вълнев, ПП „Републиканци за България“: Не съм участвал в приватизацията, зад мен не са стояли софийски лобита с червени куфарчета

Смолян. Не съм взел участие в приватизацията, зад мен не са стояли софийски лобита с червени куфарчета. Успял съм в страна, в която има правила. Затова и нашият девиз е „ За страна с правила “. Това съобщи зам.-председателят на Политическа партия „ Републиканци за България “ Павел Вълнев при показване на листата за народни представители на партията в 22-и многомандатен изборен регион, на която участва и Цветан Цветанов. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия „ Републиканци за България “ .

Според Вълнев най-важното, е да се унищожи корупцията посредством смяна в правосъдната система и електронното ръководство.

„ В Америка мога да седна на компютъра и за 24 часа да пускам бизнес. А тук, до момента в който почнеш нещо, те отхвърлят или те банкрутират. Всеки желае нещо, всеки стартира да ти прави пречки “, уточни зам.-председателят на " Републиканци за България ".

„ На 41 години съм, женен с две деца, пребивавам съвсем 20 години в Чикаго. С брат ми сме построили няколко сполучливи бизнеса. Роден съм в Девин, до 7-ми клас съм живял в Доспат, до 12-ти клас съм учил в Езиковата гимназия в Смолян, брат ми също е учил в Смолян, майка ми и татко ми също са учили в Смолян, тъй че мога да кажа, че се усещам като хазаин тук в Смолян “, сподели още Вълнев.

„ Виждам обезлюдяване на целия регион. Няма бизнес. Младите хора бягат или работят в огромни градове, или бягат в чужбина. Мъчно ми е да виждам това. Като представител на Родопите желая да се оживи, да докараме вложения, да създадем тъй че младежите да се завърнат. Това е доста мъчно сега, само че не е невероятно. Просто би трябвало да се работи в тази посока. Много пъти съм стартирал от нулата, не съм получил нищо наготово и все съм успявал да се оправя, и то в страна, където има сериозна правила. Това е първото, което би трябвало да създадем в нашата страна, да върнем разпоредбите. Затова нашия девиз е: Държава с правила.
Да се унищожи корупцията с смяна на правосъдната система и електронно ръководство. Тук всеки ти прави пречки и това води до корупция, електронно ръководство ще я понижи. В същото време това ще понижи личния състав, ще се освободят средства, бизнесът ще намира хора, от които има потребност. Твърдо сме решили и желаеме да променим нещата ", изясни Вълнев.

Той акцентира, че половината от дейните българи живеят и работят в чужбина. „ Познавам Цветанов от 3 години към този момент. Това е мощният отбор, който може да промени страната. Цветанов е потвърден политик, бил е в законодателната и в изпълнителната власт, както и в локалната власт в София “, сподели Вълнев.

Цветан Цветанов акцентира, че „ Републиканци за България “ е първата политическа мощ, която от близо месец показва секторните си политики. „ Върховенство на закона и електронно ръководство са главните акценти в тях. Ключово за нас, изключително в условия на пандемия и при неналичието на управнически метод, е съответна политика за бизнеса. Вие видяхте, че няма съответна политика до момента, а единствено разходване на средства. Аз съм уверен, че сегашните ръководещи нямат никакви планове да влизат в последващи управнически мандат. Защото би трябвало да се влезе в актуализация на бюджета незабавно. Три са опциите, с цел да излезе страната от спиралата на разрухата - да се теглят заеми и да се усилва държавния дълг, или да се усилят налози, или да се понижат разноските. В момента обстановката е извънредно тревожна с тази серпантина на безпорядък и неподреденост по отношение на пандемията “, акцентира той.

" Републиканци за България " предлага 7 ограничения за стабилизиране на страната. Основното е бърза и всеобща имунизация на популацията, с цел да се стабилизира по-бързо стопанската система. Принципни са позициите на партията за поддръжка на развиването на Родопите, Странджа и Северозападна България. Приоритет е опазване на плоския налог и разширение на обсега на патентния налог, с цел да се запазят дребните и фамилни бизнеси.

„ Трябва да освободим дребния и междинния бизнес от административната тежест, с цел да дадем фактически повече независимост и да понижим разноските, които те вършат за непрекъснатата смяна на нормативната уредба. Искаме да имаме резистентност в бъдещите ни политики и най-важното – да има небосвод за развиването на страната. За нас е основно да се подготвим за новия финансов програмен интервал. Ние желаеме не да приказваме за милиарди, а за коефициент на потребно деяние. Защото в развиването на районите отиват пари, които обаче би трябвало да имат добавена стойност към кохезионната политика, към тази съгласуваност. Ние желаеме са следваме единствения вероятен евроатлантически път за страната ни и интензивно ще продължим да участваме в самодейността „ Три морета “, акцентира още Цветанов. Той означи, че дружно с Павел Вълнев са имали срещи с конгресмени и сенатори във Вашингтон и всички те са на мнение, че би трябвало да се разшири обсега на тази самодейност и към нея да бъде привлечена и Гърция.

„ Точно по тази причина желаеме тази цифрова, транспортна и газова съгласуваност да даде повече сигурност на страните и да реализираме фактически по-висок стандарт за всички български жители ", съобщи Цветанов. Той означи, че доста хора са желали опция на ръководството и тя към този момент е реалност – „ Републиканци за България “. Водачът на листата в Смолян Димитър Трендафилов показа себе си и останалите претенденти.
„ Средната възраст на листата е 41 години, аз съм най-стар и дърпам годините нагоре. Листата е доста млада, уравновесена. Разпознаваеми са, локални хора. Нито един не е спуснат от горната страна. Завършил съм Стопанска академия „ Димитър Ценов “ – Свищов, имам магистратура по право от Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Работил съм в разнообразни банкови сдружения, като съм заемал и управителни постове в банковата сфера, в това число и в IT-сектора. Понастоящем от 4 години работя в София и съм представител на една компания за интернационалните транспорти на товари “, сподели Трендафилов.

Втори е Асен Черешаров от Златоград. От 2015 година е юрист на община Златоград. Бил е началник на ОИК-Златоград на локалните избори 2015 година и 2019 година Завършил е „ Право “ в Пловдивския университет. Трета е Милена Гайдарова. Завършила е стопанска система, работила е като шеф отдел „ Местни налози и такси “ в община Девин. В момента има частен бизнес в региона на счетоводството. Четвърти е Валентин Данаилов. Той има личен бизнес и е родом от Доспат. След него е Мария Ангьозова – възпитател, учител в учебното заведение в Павелско. Шести е Венцислав Шишков – два мандата кмет на село Загражден. Седми е Идриз Шабанов, приключил Стопанска академия „ Димитър Ценов “, един мандат е бил кмет на село Гьоврен. Последна в листата е Деница Кисьова, която е приключила мениджъмънт в София.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР