Смолян. На 15 декември от 18.00 часа в зала Петър

...
Смолян. На 15 декември от 18.00 часа в зала Петър
Коментари Харесай

Коледно-новогодишна изложба ще бъде открита в Смолян на 15 декември

Смолян. На 15 декември от 18.00 часа в зала „ Петър Стайков ” ще бъде открита обичайна Коледно-новогодишна галерия на художници от Смолян, креативен доклад за изтичащата 2021 година Това оповестиха от Клуба на дейците на културата в Смолян . В експозицията вземат участие 18 създатели със 70 произведения. Сред тях са: проф. Р. Челебиев, Здравко Палазов, С. Николов, Р. Найденов, Елка Пашалиева, Р. Палийска, В. Стаменова, Иван Пеев, К. Савова и по-младите: Ж. Кисьова, Ел. Мирчева, Ив. Дерекьовска, Ст. Данчев, Ан. Мановски, Ст. Денева и други.

Колекцията, която споделя разнообразни истории, ще остане на вниманието на смолянчани и гостите на града до края на м. януари 2022 година

Авторите на тези надарени произведения, които греят като рождественски икони, демонстрират, че в един клуб като нашия, в един дребен град като Смолян и в една огромна планина колкото слънцето, може да се твори – мъчно, само че откровено, може да се съзидава, каквото да им коства това. Те ни припомнят, че и дребните деца имат огромни фантазии.
Изложбата и Рождественската вечер са самобитен привет към Смолян по отношение на настъпващите празници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР