Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов поднесе венец пред Паметника

...
Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов поднесе венец пред Паметника
Коментари Харесай

Кметът на Смолян Николай Мелемов: На 9-ти май отдаваме почит и преклонение пред жертвите на най-кръвопролитната война на Стария континент

Смолян. Кметът на Смолян Николай Мелемов сервира венец пред Паметника на починалите във войните в квартал Райково. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян .

„ Поздравявам с 9-ти май - Ден на Европа и 76 години от края на Втората Световна война, ветераните от войните и съгражданите ми. В днешния ден свеждаме глави в символ на респект и поклонение пред жертвите на най-кръвопролитната война на Стария континент. От Смолянска област в нея са взели участие 3042 души. От тях 255 родопчани умират и не се завръщат по домовете си. Всички герои остават в пантеона на безсмъртието. На тях модерна България дължи доста, а 9 май символизира днешна Обединена Европа “, сподели пред Паметника на починалите във войните Мелемов.

Той разяснява, че тежките последици и незарастващи рани от тази война не са забравени. Международната общественост, европейските нации са призвани да не позволен в никакъв случай повече сходен смут и премеждия в името на бъдещите генерации на мирното и демократичното развиване на своите страни.

„ Девети май е отдаден на мира и единството, съдействието и солидарността на всички европейски страни за един заслужен живот. Вярвам, че общият европейски път е най-верния за всички страни членки, за едно по-добро бъдеще за нашите деца “, сподели още кметът на Смолян.

Венец в символ на благодарност пред починалите във войните сервира и зам.-областният шеф Адриан Петров.
Честит Девети май!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР