Смокините са един изключително сладък плод. Мнозина от нас чакат

...
Смокините са един изключително сладък плод. Мнозина от нас чакат
Коментари Харесай

Ако ядете по няколко смокини на ден, ще се случи ТОВА

Смокините са един извънредно сладостен плод. Мнозина от нас чакат лятото, с цел да могат да зарадват всичките си сетива с този неповторим и несравним усет.

Независимо, че са сезонни плодове, можем да ги открием целогодишно на пазара под сушена форма. Счита се, че сушените са доста по-хранителни. Те са с високо наличие на витамин К, В, фосфор, минерали, фибри, желязо, магнезий, калий.

Добре е обаче да знаете, че в 100 грама сушени смокини има към 250 калории, до момента в който в пресния плод са едвам 74 калории. Затова е добре да се придържате към рационална консумация, в случай че не желаете да развалите фигурата си.

За какво са потребни смокините?

Плодът е доста потребен за сърцето, мозъка и цялостния метаболизъм на човек. Те съдържат и пектин, който е потребен и за храносмилателната система. Разтворимите им фибри пък оказват помощ при неприятния холестерол, като не му разрешават да се натрупва. Колкото по-често похапвате смокини, толкоз по-добър метаболизъм ще имате.

Плодовете също способстват за попречване на хипертония. Това заболяване поражда, когато приемът на натрий е висок, а равнището на калий в тялото – ниско. Смокините са с ниско наличие на натрий и високо на калий. Именно по този метод потреблението им въздейства извънредно добре на организма и го защищава от редица болести.

Консумацията на сладкия плод може да способства и за укрепването на костите. Това го изискуем на калция.
 Магическият чай от смокинови листа е нещо, за което всеки би трябвало да научи Магическият чай от смокинови листа е нещо, за което всеки би трябвало да научи
Безспорно едни от най-вкусните плодове, които всеки обича да похапва през лятото, това са смокините. Сладки, ароматни и с неповторим усет...

Високото им наличие на калий спомага за регулирането на кръвната захар. Ако сте диабетици или имате известни проблеми с кръвната захар, наложително похапвайте от вкусните плодове.

С тях можете също да излекувате болното гърло, защото са с високо наличие на клей.

Смокините са един от най-ценните плодове и хората, които се въздържат от потреблението им, губят доста.

Наследете се на този божествен плод и редом с това се грижете за положително си здраве!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР