“Смисълът на политиката е да се правят такива закони, които

...
“Смисълът на политиката е да се правят такива закони, които
Коментари Харесай

Минчо Христов: Борим се за увеличение на заплатите и преизчисление на пенсиите


“Смисълът на политиката е да се вършат такива закони, които са потребни за хората. Подкрепям програмата на Българска социалистическа партия поради няколко съответни неща - фрапантно нарастване на всички пенсии посредством тяхното преизчисление, нарастване на заплатите посредством въвеждането на необлагаем най-малко. Строг надзор върху монополните сдружения - ток, вода, парно, банки, горива и доста сурови ограничения против спекулантите.” Това съобщи пред Нова малкия екран претендентът за депутат на Българска социалистическа партия от 25-ти МИР в София проф. Минчо Христов.

Той акцентира, че некадърните политически назначения би трябвало да бъдат изчистени, само че най-важното е да не се допусне обстановката в предходния парламент, когато имаше едно надменност от страна на така наречен протестни партии към Българска социалистическа партия. “Давам съответен образец - когато Българска социалистическа партия предложи да се усилят всички пенсии с недостойни трикове пенсиите не бяха увеличени. Същото беше и с назначенията на предходното държавно управление в енергийните сдружения - когато Българска социалистическа партия предложи мораториум, отново същите партии не го подкрепиха”, разясни Христов.

Минчо Христов прикани всички политици да се върнат на същинските проблеми на хората сега.

“Геноцидът, който се прави в опазването на здравето, големите обири на Данък добавена стойност - единствено преди 2-3 седмици стана ясно, че за 3 години Национална агенция за приходите е отписала 10 милиарда лева отговорности. Като се спрат крадците, без значение дали са от ГЕРБ, Движение за права и свободи, “Има подобен народ” или “Демократична България”, ще има средства за почтени заплати и пенсии на българите. Крадците би трябвало да бъдат осъдени, без значение от коя партия са”, бе безапелационен претендентът за депутат от огромната коалиция на Българска социалистическа партия.

Проф. Христов разяснява, че съгласно него е неотложно да има необлагаем най-малко, тъй като България е единствената страна в Европейския съюз, къдетохората с най-ниски приходи заплащат колкото тези с най-големите приходи. “Това е незаслужено. А сме с най-ниските заплати освен в Европейския съюз. Вече изоставаме и от Северна Македония и Сърбия”, приключи Минчо Христов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР