Сметосъбирачите в Париж гласуваха за подновяване на стачката си, като

...

"Голямата смрад" ще се завърне, 15 дни след като стотици грозни купчини боклук постепенно изчезнаха, когато сметосъбирачите се върнаха на работа, с цел да вдъхнат нов импулс на стачката си.

Те ще подновят стачката си след при?07:10:34" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Сметосъбирачите в Париж гласуваха за подновяване на стачката си, като" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Сметосъбирачите в Париж ще ста | BGNES

Сметосъбирачите в Париж гласоподаваха за възобновяване на стачката си, като дадоха обещание още веднъж да трансфорат улиците на столицата в " публично бунище ", до момента в който не бъде отритнат противоречивият законопроект за пенсионната промяна във Франция, заяви „ Радио Франс ентернасионал “.

" Голямата воня " ще се завърне, 15 дни откакто стотици грозни купчини отпадък последователно изчезнаха, когато сметосъбирачите се върнаха на работа, за да вдъхнат нов подтик на стачката си.

Те ще възобновят стачката си след апел от бранша за отнасяне на боклуци на твърдолинейния синдикат CGT.

Предвижда се да бъдат блокирани и трите завода за изгаряне на боклуци в Париж.

Спирането на работата идва ден преди основното решение на Конституционния съвет на Франция по отношение на валидността на водещия закон на президента Еманюел Макрон за повишение на пенсионната възраст от 62 на 64 години.

" Ако би трябвало да издържим две седмици, ще издържим две седмици ", съобщи Реджис Виесели, началник на бранш " Отпадъци и канализация " на CGT в Париж и добави, че вторият кръг ще бъде още по-силен от първия.

Продължаваща стачка

В началото на месеца CGT разгласи желанието си да стартира " подновяващо се и безсрочно " придвижване след първичната стачка от 6 до 29 март, когато по улиците на Париж се натрупаха 10 000 тона отпадък.

Движението беше прекратено, откакто стачкуващите обявиха, че не могат да продължат да понасят финансовото задължение на продължителната стачка.

" През последните две седмици организирахме диалози с автосервизи и гаражи, в това число и с тези от частния бранш ", съобщи Виесели.

" Работихме, с цел да подсигуряваме, че ще съберем висок % стачкуващи, тъй като без значение от решението на Конституционния съвет, тази промяна би трябвало да падне. “

" Еманюел Макрон би трябвало да чуе какво му споделят служащите. Още две години не са вероятни. " /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР