Смесени екипи от пътни полицаи от България и Румъния ще

...
Смесени екипи от пътни полицаи от България и Румъния ще
Коментари Харесай

Българо-румънски полицейски екипи ще следят за нарушения по пътищата

Смесени екипи от пътни служители на реда от България и Румъния ще реализират от на следващия ден взаимни контролни инспекции по сигурността на придвижването, които ще продължат през летните месеци на тази година. Това оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе.

По време на работна среща сред началниците на двете пътни полицейски служби от Русе и Гюргево - основен контрольор Михаил Манов и комисар Марин Попеску, са били разисквани и конкретизирани идните взаимни действия, организацията за работа на екипите, графици, направления.

Предвидено е на следващия ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " да се реализира първата замяна на чиновници от пътните полиции на двете прилежащи страни.

От русенската полиция, напомнят, че взаимната активност към този момент е традиция за чиновниците от двата погранични региона през последните осем години. Смесените екипи, състоящи се от двама униформени чиновници с полицейски автомобил, ще бъдат ангажирани с контрола по спазването на разпоредбите за придвижване и нормативните условия към участниците в придвижването в съответната страна.

Целта е обезпечаване на пътната сигурност поради упования натоварен трафик през летния туристически сезон - най-вече от румънски и български жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР