Смесената ни двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков се разминаха

...
Смесената ни двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков се разминаха
Коментари Харесай

Смесената ни двойка на косъм от бронзовия медал на СП по акробатика в Баку



Смесената ни двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков се разминаха на косъм от медалите във възрастова група 13-19 години на международното състезание по акробатика в Баку (Азербайджан).  Възпитаниците на Гергана Денева, която изведе до олимпийските трофеи на Младежките игри в Беунос Айрес през 2018 година Панайот Димитров и Мариела Костадинова, изиграха доста устойчиво смесеното си комбиниране, а оценката от 27.430 точки ги подреди на 4-то място в крайното нареждане. Елена и Жулиен са дебютанти на съревнование от подобен сан, а обстоятелството, че единствено 0.250 стотни ги разделиха от третото място е сериозна поръчка за бъдещи триумфи.

Световни първенци станаха представителите на Израел – първи тим, който получиха за осъществяването си 29.400 точки. Сребърните оценки отидоха при първия отбор на Португалия – 27.950 точки, а бронза с резултат от 27.680 точки стана владеене на спортистите от Русия.



Братята Данаил и Мартин Николови се подредиха на 6-то място при двойките в същата възрастова група. Българите получиха за осъществяването си оценка от 26.900 точки. Влизането във финала на бронзовите ни медалисти от миналогодишното състезание на планетата е извънредно достижение предвид на подготовката, която те организираха. Заради пандемията от Covid-19 залата в Горна Оряховица беше затворена и това принуди възпитаниците на Йорданка Кочева да упражняват отвън родния им град. Отстъплението им се дължи и на обстоятелството, че Мартин и Данаил за първа година се състезават в тази възрастова група, в  която правилника и условията към съчетанията са доста по-високи от тези при 12-18 годишните.

Златните медали в този тип бяха извоювани от акробатите на Русия с оценка от 28. 550 точки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР