Смелите нацистки войници напредвали гордо в настъпление и покорявали чужди

...
Смелите нацистки войници напредвали гордо в настъпление и покорявали чужди
Коментари Харесай

Тайните оръжия на Вермахта, които можели да променят историята

 нацистко-оръжие

Смелите нацистки бойци напредвали гордо в нахлуване и покорявали непознати земи. Но, сблъсквайки се с обезверената опозиция на руския народ, се наложило да се върнат обратно, биейки се за всяка педя земя.

В напъните си за почтена опозиция нацистите се опитвали да основат необикновено мощни оръжия, които са могли да преобърнат хода на историята.

Много от разработките на немските учени са останали неосъществени и съдружниците са станали очевидци на нацистките проекти. Някои от плановете им с съображение могат да се нарекат странни. Ето такива образци:

«Сребърна птица»или Silbervogel. Летателният апарат Silbervogel, в превод „ сребърна птица “, е тактически бомбардировач с ракетни мотори. Той трябвало да помогне за въплъщаването на нацистката фантазия да завладеят целия свят. За благополучие, самолетът-ракета в никакъв случай не изхвърчал в небето.

Инсталация за изкуствено торнадо. Създаването на сходен инструмент за възпроизвеждане на естествен прелом започналов Австрия от учения Марио Ципермайер. Първите опитни екземпляри били способни да провокират торнадо до триста метра. Американците взели в плен инженера-конструктор дружно с всичките му листове хартия, съдържащи материалите за потреблението на тази необикновена военна тактичност.

Друг приказен план е свръхмощна подводна лодка, която била нещо като хибрид сред танк и подводница. Тя дори имала име – „ Морски демон “. Специфичното за оборудването било съществуването на гъсенични дискове. Тоест тази структура можела да се движи по суша и да се спуска под вода. Първите екземпляри видели бял свят, само че в никакъв случай не станали серийни.

Амбициозен тип оръжие били и слънчевите револвери. За тях говорели някои фантасти от 20-30 години на предишния век. Утопичните хрумвания били въплътени от инженерите на райха. Съветските войски разкрили някои документи, разкриващи грандиозните проекти на нацистите. В тях било разказано по какъв начин благодарение на голяма огледална повърхнина, изведена на околоземна орбита, трябвало да се концентрират слънчевите лъчи и да се употребяват за заличаването на цялостен град.

За унищожаването на морските пристанища немците разработвали специфичен под земята танк на име Midgard-Schlange или Змията Мидгард. Ако имаха повече време за реализацията на тези проекти, кой знае дали Англия щеше да издържи на офанзивите и по какъв начин щеше да се обърне ориста на фронта и целия свят.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР