Смазваща пресконференция на семействата на отвлечените от Хамас израелци, по

...
Смазваща пресконференция на семействата на отвлечените от Хамас израелци, по
Коментари Харесай

Бебе на 10 месеца, близнаци на 3 години, цяло семейство от 3 поколения са сред похитените от Хамас

Смазваща конференция на фамилиите на отвлечените от Хамас израелци, по канала на Ройтерс в Х (доскоро Туитър), описа Георги Кадиев във ФБ.

 

Ето още какво написа Кадиев:


Дете, което през вчерашния ден е станало на 10 месеца.
Близнаци на 3 години.
Цяло семейство от 3 генерации, 6 души.
Дъщерите на разведена жена, която ги пратила за уикенда при татко им, в този момент мъртъв, а те отвлечени.
Деца по пижами, някои още с памперс.
Не си мислете, че Хамас са борци за независимост.
Това е просто непоносим тероризъм.
И въобще не мисля, че ответът би трябвало да е " симетричен ". Трябва да е доста по-силен и ориентиран против Хамас, не против спокойно палестинско население.
Тероризъм не се унищожава с различен тероризъм.

 

Днес политическият водач на " Хамас " на Западния бряг сподели, че има вяра, че въоръжената формация ще успее да освободи някои заложници, в случай че Израел се съгласи на 24-часово помирение.

 

" Хамас " няма интерес да държи дами и деца и евентуално ще е подготвен да освободи тях и задграничните заложници, в случай че Израел се съгласи на преустановяване на военните дейности, с цел да разреши филантропична помощ в Газа ", споделя в изявление за изданието " Globe and Mail " шейх Хасан Юсеф.

 

" Имаме заложници, които са наши посетители, нямаме какво да вършим с тези с заложници ", споделя още той.

 

Той добави, че " когато събитията разрешават, ще ги освободим ". Юсеф прикани интернационалната общественост да договаря за помирение, тъй че някои заложници да бъдат освободени.

" Готови сме. Нека се случи. Но офанзивата би трябвало да спре. "

 

Както към този момент писахме, фамилиите на 203 души са били известени за отвличането на техни близки от " Хамас " в подложената на цялостна обсада линия Газа, удостовери израелската войска, представена от ДПА.
По-рано се съобщаваше за минимум 199 заложници.

Сред отвлечените в Израел е и българка е към 50-годишна еврейка с български генезис и с българско поданство. Тя е живяла в кибуц източно от границата с Газа, научи ни от чудесно осведомени източници.

Пленена е още в първия ден на офанзивата и отведена в Газа. По непотвърдена към този момент информация в никакъв случай не е била в България.

За това, че измежду отвлечените има и българска гражданка, написа " Уолстрийт джърнъл " в просторен материал за заложниците и напъните да бъде уредено тяхното освобождение посредством договаряния с присъединяване на Турция.

203 жители на най-малко 31 страни са измежду отвлечените, някои от които са от далечни страни, които нямат нищо общо със комплицирания спор в Близкия изток - като Парагвай, Южна Африка и Тайланд.

От „ Хамас “ обявиха, че заложниците са скрити на разнообразни места, в това число в подземните тунели под Газа.

 

Организацията към този момент предложи размяната им за стотиците палестински бойци, намиращи се в израелски и американски затвори.

 

А от Пентагона са изпратили специфичен разследващ екип от ФБР, който да помогне на Израел за разкриване на заложниците.

 

 


Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР