Смъртта на Навални, геополитическата обстановка и предстоящата ротация в правителството

...
Смъртта на Навални, геополитическата обстановка и предстоящата ротация в правителството
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Управлението в Русия не търпи политическа опозиция

Смъртта на Навални, геополитическата конюнктура и идната ротация в държавното управление разяснява някогашният зам.-министър на външните работи и посланик Любомир Кючуков в „ Денят онлайн “ по NOVA NEWS.

Във връзка със гибелта на опозиционния съветски водач, той бе безапелационен, че ръководството в Русия не търпи политическа съпротива. Кючуков съобщи, че не може да се чака смяна на системата в страната.

„ Ако би трябвало да се приказва за позициите на съветското общество към войната в Украйна, те бяха отразени в кандидатурата на отстранения претендент за президент Надеждин “, сподели някогашният зам.-министър.

 

Кючуков разяснява срещата на Николай Денков, Мария Габриел, Асен Василев и Тодор Тагарев с държавния секретар на Щатите Антъни Блинкен в Мюнхен. „ Странно е министър председателят и външният министър да вървят постоянно дружно, с цел да си решим ние въпроса с това кой да оглави Министерство на външните работи “, сподели още той.

 

Експертът уточни, че министрите не могат да бъдат съпътстващи лица. „ Те не са свита. В интернационален проект се гледа много необичайно, когато президент или министър председател пътуват с повече министри в чужбина “, счита той.

 

„ В противоречията за поста на външен министър отсъства външната политика като такава. Още по-странно е, че разногласието е през призмата на партийни позиции. Външната политика е държавна, не партийна “, посочи Кючуков.

 

Той разяснява и геополитическите връзки сред Европа, Съединени американски щати и Русия. Според него Москва избира да води разговор непосредствено с Щатите. Дипломатът добави, че НАТО и Русия заобикалят пряк боен спор.

 

По тематиката за патрулите в Червено море дипломатът разясни, че България може да се включи с логистика и военнослужещи, само че не и да изпраща военни кораби.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР