Смъртта е единственото сигурно нещо в живота си. Въпреки това

...
Смъртта е единственото сигурно нещо в живота си. Въпреки това
Коментари Харесай

Ето за какво съжаляват хората на прага на смъртта

Смъртта е единственото несъмнено нещо в живота си. Въпреки това живеем по този начин, като че ли времето ни на тази планета е безкрайно. Често подценяваме най-дълбоките си стремежи и потребности.

Медицинската сестра Брони Уеар е събрала най-често срещаните аргументи, за които хората съжаляват на прага на гибелта. Уеар посвещава напъните си на грижата за тези, които си отиват, и това трансформира радикално нейния живот.

Своето странствуване тя разказва в книгата  “The Top Five Regrets of The Dying ”.

Иска ми се да бях запазил контакт със старите си другари

" Много от хората, за които се грижех, не осъзнаваха цената на старите си другари. Повечето от тях осъзнаваха, какъв брой са им скъпи тези остарели познанства едвам в последните си седмици и желаеха да се видят с тях един финален път. За жал това не постоянно беше допустимо да се уреди за толкоз малко време. Съжаляваха за това, че са били толкоз вглъбени в личните си животи и не са могли да отделят време и изпитание с цел да поддържат и подхранват другарските си връзки. Всички тъгуват за приятелите си, когато умират. "

Иска ми се да си бях разрешил да бъда по-щастлив

" Учудващо това е една от най-честите мисли на умиращия човек. За страдание доста хора не си дават сметка, до момента в който не стане прекомерно късно, че в действителност щастието, значително, е въпрос на избор. Много хора просто откриват своята зона на комфорт и животът им се върти към едни и същи остарели привички и страсти. Страхът от смяна ги кара да се заблуждават, че са изцяло задоволени от живота, които имат, само че най-после схващат, че в действителност цялостен живот са желали просто същински смях, повече спонтанност и даже малко глуповатост... "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР