SmartSens е една изгряваща звезда на пазара за оптични сензори

...
SmartSens е една изгряваща звезда на пазара за оптични сензори
Коментари Харесай

Китай представи оптичния сензор за смартфони SmartSens SC520XS, директен конкурент на Samsung JN1 и Sony IMX758

SmartSens е една изгряваща звезда на пазара за оптични датчици за смарт телефони. Това лято тази китайска компания продаде всичката си продукция на и нейният фотосензор SC800CS с резолюция 8 МР стана оптичният датчик на главната камера в бюджетните смарт телефони Realme C30 и Narzo 50i Prime. А в този момент SmartSens показа доста по-съвършения датчик SC520XS с резолюция 52 МР .

Това към момента не е флагмански фотосензор, само че е директен съперник на известните Samsung JN1 и Sony IMX758. При това китайският производител особено акцентира, че неговата матрица предлага двойно по-висока сензитивност и с 13% по-добра квантова успеваемост спрямо тези два съперника , като по едно и също време с това динамичният диапазон на записаната светлина е с 42 dB по-широк.

Както е при съвсем всички модерни датчици с висока резолюция, новият SmartSens SC520XS употребява Quad Bayer филтър, който обезпечава опция за, при който 4 пиксела се сплотяват в един общ пиксел, като в този случай резолюцията понижава до 13 МР, само че чувствителността и цветовия звук внезапно понижават и става допустимо да се вършат качествени фотоси при напълно ниска осветеност на сцената. Размерът на пиксела е 0,7 микрона, а след използването на бининга става 1,4 микрона. Друга специфичност на SmartSens SC520XS е режимът на мощно намалена консумация на сила , при който не могат да се вършат фотоси, само че датчикът реагира, аки нещо се е трансформирало в неговото поле на зрение. Китайският датчик може да снима,, и видеа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР