Смъртните случаи отCOVID-19 са намалели с 95 % от началото

...
Смъртните случаи отCOVID-19 са намалели с 95 % от началото
Коментари Харесай

СЗО: Смъртните случаи от COVID-19 са намалели с 95% през тази година

Смъртните случаи отCOVID-19 са намалели с 95 % от началото на годината, съобщиСЗО, като предизвести, че вирусът към момента циркулира.

Световната здравна организация съобщи, чеCOVID-19 етук, с цел да остане, и че страните ще би трябвало да се научат по какъв начин да се оправят с продължаващите му неспешни последствия, в това число положението след Covid-19, или така наречен Long Коронавирус.

" Много сме окуражени от устойчивия спад на записаните смъртни случаи от COVID-19, които са намалели с 95 % от началото на тази година ", съобщи на конференция ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

" Въпреки това в някои страни се следи нарастване, а през последните четири седмици 14 000 души изгубиха живота си от това заболяване. "

" И както демонстрира появяването на новия вид XBB.1.16, вирусът към момента се трансформира и е кадърен да провокира нови талази от болести и гибел. " - уточни той.

Мария Ван Керхоув, механически началник на СЗО по COVID-19, съобщи, че подлиниите на XBB към този момент са преобладаващи в международен мащаб.

Те имат по-голямо преимущество и демонстрират имунен излаз, което значи, че хората могат да се заразят още веднъж, макар че са били имунизирани или инфектирани преди този момент.

Тя прикани за засилено наблюдаване посредством проби, " с цел да можем да следим самия вирус и да разберем какво значи всяка от тези разновидности ".

Тези познания могат да се употребяват при основаването на имунизациите и да дават информация за вероятните решения за справяне с вируса, сподели Ван Керхоув.

Тедрос повтори, че СЗО продължава да се надява да разгласи края на COVID-19за изключителна обстановка за публичното здраве от интернационална значимост, като комитетът, който го поучава за статута, би трябвало да се събере идващия месец за постоянното си тримесечно съвещание.

" Но този вирус е тук, с цел да остане, и всички страни ще би трябвало да се научат да го ръководят дружно с други инфекциозни болести ", добави той.

Междувременно Тедрос съобщи, че по приблизителни оценки една от всеки 10 инфекции води до Long Коронавирус,което допуска, че стотици милиони хора ще се нуждаят от по-дългосрочни грижи.

Ръководителят на СЗО означи също по какъв начин пандемията от COVID-19е нарушила стратегиите за имунизация, като се допуска, че сред 2019 и 2021 година 67 милиона деца ще пропуснат най-малко една съществена ваксина.

След десетилетие на спрян прогрес равнището на имунизация се е върнало на това от 2008 година, което води до увеличение на огнищата на морбили, дифтерия, полиомиелит и жълта тресчица, сподели той.

Всички страни би трябвало да се оправят с " пречките пред имунизацията, без значение дали става въпрос за достъп, наличност, цена или дезинформация ", сподели той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР