Служителят по почтеността в Направление Детско-юношески и аматьорски футбол на

...
Служителят по почтеността в Направление Детско-юношески и аматьорски футбол на
Коментари Харесай

Служител по почтеността на БФС ще изнася лекции на юношите за вредните явления във футбола

Служителят по честността в Направление " Детско-юношески и аматьорски футбол " на БФC Марио Костурков ще посети клубовете, които имат тимове в Елитните младежки групи и ще изнесе сказка по проблемите на интегритета, уреждането на мачовете и корупцията. Костурков разгласи пред представители на школите на клубовете, че най-вероятно ще посeти максималeн брой тимове, с цел да изясни вредата от неприятните практики. Там където пък не успее да стигне, ще бъде изпратено писмо, което да бъде сведено до треньорите, ръководителите и децата.

Костурков посочи също по този начин, че ще бъдат наранени в лекциите му и връзките " съдийство, родители, треньори ", а също по този начин ще бъдат предоставени и материали за битка с уреждането на мачове и против корупцията по член 46 от Дисциплинарния устав на БФС.

Както е известно, Футболната централа удвои напъните си в битката против нерегламентираните практики във футбола и хазартните залагания в последните година и половина. От тази година, звеното, което ще следи за нередностите е увеличено. Едната страна е активизиране на предварителна защита и попречване на порочни феномени в професионалния футбол. Там отговорник е Васил Берберов. А офицер по честността в направление Детско-юношески и аматьорски футбол е Костурков.

Само преди ден пък се организира среща в базата в Бояна по тези въпроси с присъединяване на чиновниците по честността, както и от Дирекцията по контрол на
хазарта и хазартните действия към Националната организация по приходите. Покана бе изпратена и до Министерството на младежта и спорта, само че събитието мина без представител на тази институция.
 БФС семейства на среща сред институциите за предварителна защита и битка с корупцията във футбола
БФС семейства на среща сред институциите за предварителна защита и битка с корупцията във футбола

Събитието бе проведено по отношение на началото на новия спортно-състезателен сезон

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР