Служителка в популярното американско риалити шоу за криминални случаи „America's

...
Служителка в популярното американско риалити шоу за криминални случаи „America's
Коментари Харесай

Зад заключена врата: Най-жестоката майка в историята

Служителка в известното американско риалити шоу за престъпни случаи „ America's Most Wanted” (буквален превод „ Най-издирваните в Америка”) получава необичайно телефонно позвъняване от разплакана млада жена. В предаването преди малко е излъчен епизод, в който са разказани два случая на неидентифицирани девойки, жертви на брутално ликвидиране.

Първата млада жена е открита край селски път в Калифорния през 1985 година. Тялото ѝ е изгорено съвсем до неразбираемост, устата и китките ѝ са омотани в тиксо. Няколко нейни движимости са открити край останките ѝ. Аутопсията демонстрира, че е запалена жива. Полицията не съумява да разкрие нейната идентичност, описанието ѝ не съответствува с никой, който е разгласен за търсене по това време. Случаят е преустановен, а младата жена е кръстена Джейн Доу номер 4873-84 (име, което от американската полиция дават на всички неидентифицирани дами, жертви на престъпление), споделя medium.com.

E51: Theresa Knorr

The story of a mother, the abuse she inflicted on her family, a body found burning, and another found decaying in a box.

Listen:
— Obscura: A True Crime Podcast (@obscuracrimepod)
Втората жертва в излъчения епизод е също млада жена, с неустановена идентичност, открита година след първото момиче. Тя е открита вързана и натъпкана в огромна кутия за пуканки, захвърлена в езерото Мартис Крийк, Калифорния. Останките ѝ са прекомерно разложени с цел да бъде разпозната и да бъде избрана повода за гибелта ѝ. Престъплението също не е разкрито. Тя също получава името Джейн Доу с номер 6607-85.

Жената, която се обажда на телефона на американското шоу, твърди, че името ѝ е Тери Нор. Иска да опише една невероятна история за свирепост, която е толкоз брутална, че дълги години никой не ѝ има вяра, че е истина.

Как стартира всичко

Тереза Джими Франсин Нор е родена на 14 март 1946 година в в Сакраменто, Калифорния. Има сестра и брат от предходен брак на майка ѝ.

Shownotes del episodio 116: Theresa Knorr

1. Robert Knorr
2. Sheila Sanders
3. Suesan Knorr

1/3
— Leyendas Legendarias (@LeyendasPodcast)
Тереза има доста тежко детство. Баща ѝ Джеимйс Крос е диагностициран с заболяването Паркинсон през 50-те години. Майка ѝ Суони Гей поема издръжката на цялото семейство, само че през 1961 година издъхва от сърдечна непълнота. Тереза е унищожена от загубата.

Само година по-късно, едвам на 16 години, тя се омъжва за Клифърд Клайд Сандърс, което е с пет години по-голям от нея. Напуска гимназията, откакто забременява. Така на 16 юли 1963 година Тереза ражда първото си дете – Хауърд Клайд Сандърс.

Брачният живот на Тереза е изпълнен със кавги, побоища и обвинявания в изневери. Фатален се оказва рожденият ден на Клифърд – 6 юли 1964 година Тогава мъжът взема решение да прекара празника си на открито с другари, а когато се прибира вкъщи, жена му подвига пикантен скандал. Клифърд декларира на Тереза, че желае бракоразвод, а тя сграбчва ловната му пушка и невъзмутимо го прострелва в гърба, до момента в който той се пробва да напусне дома им.

Тереза е задържана и упрекната в убийството на брачна половинка си. По това време тя е бременна с второто си дете. Твърди, че е почтена. Заявява, че е застреляла Клифърд при самозащита. Казва пред съдиите, че през целия им брак той я малтретирал ежедневно, злоупотребявал и с алкохола. Тереза Нор е оправдана на 22 септември 1964 година

На 16 март 1965 година тя ражда второто си дете – Шийла Гей Сандърс.

След раждането на второто дете Тереза стартира да злоупотребява с алкохола. Има поредност от мимолетни връзки. Често е забелязвана в локалната зала на Американския легион. Там се среща с ветерана от войната и неработоспособен Естел Торнсбъри. Няколко месеца двамата разделят един покрив, само че той я напуща, откакто схваща, че Тереза му изневерява с негов другар.

Case 193: Suesan Knorr & Sheila Sanders

1. Suesan Knorr. (Source: Unidentified Wiki)
2. Sheila Sanders. (Source: Unidentified Wiki)
3. Terry Knorr. (Source: IMDb)
4. Theresa Knorr. (Source: IMDb)
— Casefile: True Crime Podcast (@case_file)
След тази къса връзка вдовицата се среща с различен еднообразен – редникът от военноморския корпус на Съединени американски щати Робърт Нор. Скоро Тереза забременява и двамата се женят на 9 юли 1966 година

Третото дете на Тереза Сюзън Марлийн Нор се ражда на 27 септември 1966 година Двойката има още три деца. Уилям Робърт Нор, роден на 15 септември 1967 година, Робърт Уолъс Нор младши, роден на 31 декември 1968 година и Тереза Мари Нор, проплакала за първи път на 5 август 1970 година

Робърт Нор даже осиновява Хауърд и Шийла, които Тереза ражда от първия си брачен партньор.

Бракът на Тереза и Робърт се разпада, откакто тя стартира да упреква брачна половинка си в систематични изневери. Двамата постоянно се бият, протягат ръка и на децата си. През 1970 година Робърт взема решение да се избави от този ужасяващ фамилен живот и подава молба за бракоразвод, който става факт единствено година по-късно.

Тереза не остава за дълго сама и през 1971 година се омъжва за трети път, този път избраникът ѝ е железопътен служащ на име Роналд Пулиам. Бракът и с него е доста къс. Приключва единствено година по-късно, откакто Роналд взема решение, че повече не може да се грижи за децата на Тереза, до момента в който тя по цели нощи е на открито.

Последният, четвърти брак на Тереза Нор е през август 1976 година Тя споделя „ да” на Честър „ Чет” Харис. Още през септември Тереза подава молба за бракоразвод, откакто схваща, че брачният партньор ѝ има необичайно занимание да снима голи дами.

След четвъртия си несполучлив брак Тереза Нор затъва още повече. Напълнява фрапантно и стопира да се грижи за себе си, реалокира се с децата си в двустаен апартамент в Сакраменто. Синът ѝ Хауръд съумява да избяга от там още първоначално, тъй като домът им бил замърсен и миришел на урина.

Episode 5: Theresa Knorr
.
.
Some woman should just not be parents. Theresa Knorr was convicted of the torture and murder of 2 of her 6 children. Stay tuned for all the details on October 21st.
— Fatal Crime Confessions Podcast (@FatalCrime)
Съседите стартират да виждат, че децата на Тереза съвсем в никакъв случай не излизали на открито, а когато въпреки всичко били пуснати от вкъщи, те изглеждали уплашени и нервни.

Оказва се, че зад стените на мизерното жилище Тереза упражнявала душевен и физически тормоз над децата си. Тя ги биела, хранела ги принудително, изгаряла ги с цигари и хвърляла ножове по тях за развлечение.

Винаги контролираща, Тереза стартира да става все по-агресивна и непредсказуема с годините. Обвинява децата си в неща, които не са създали и ги бие за измислените им дейности. Оръжието, с което тя ги наказвала, имало име „ Образователният съвет”. То представлявало дъска с дължина 3 фута и дебелина към инч и половина, в единия край имало електрическа жица, която представлявала ръкохватка.

Един ден Тереза опира револвер в главата на най-малката си щерка Тери и заплашва да я убие. Мразела другите си две девойки Шийла и Сюзън, тъй като с времето ставали красиви млади дами, а тя погрознявала с напредването на възрастта.

Смъртта на Сюзън

Животът не децата последователно се трансформира в пъкъл. Тереза изцяло губи връзка с действителността. Тя даже взема решение, че четвъртият ѝ брачен партньор Чет Харис е трансформирал щерка ѝ Сюзан във магьосница. След тежък побой момичето съумява да избяга от у дома и да потърси помощ. Настанена е в психиатрична клиника. Там Сюзън споделя с личния състав за претърпяното вкъщи и моли за помощ, само че откакто майката е потърсена, тя отхвърля, изяснява казаното от щерка ѝ с психологичните ѝ проблеми. Така никой не проверява случая и Сюзън е върната вкъщи на ужасите. Там я чакало брутално наказване. Майка ѝ, носеща кожени ръкавици, я пребива съвсем до гибел, само че това не ѝ се вижда задоволително, а принуждава другите си деца да се включат в инквизицията.

След побоя Сюзън е закопчана с белезници за кухненската маса. Момичето е спряно от учебно заведение. Впоследствие Тереза взема решение да отпише всичките си деца от гимназията и по този начин никое от тях не приключва след осми клас.

Theresa Knorr // La madre monstruo via
— Thomas Klauss (@KlaussThomas)
Сюзън прекарва цели две години закопчана за кухненската маса. Един ден Тереза се разсънва в неприятно въодушевление. Започва да атакува и да крещи на всичките си деца. Вади револвер и го насочва към Сюзан с цел да я сплаши. През това време другите деца си правели овесена каша. Най-малката Тери изпуска лъжица на земята. Тереза се стряска от шума и натиска спусъка на револвера несъзнателно. Момичето е простреляно и стартира да кърви. Майката взема решение да я реалокира във ваната с цел да не цапа килима. Няколко дни момичето прекарва там с патрон в тялото, само че съумява да се възвърне и моли майка си да я пусне. Тереза се съгласява против едно изискване, Сюзън да ѝ разреши да извади патрона с цел да няма нещо което да я свързва с закононарушението. Момичето се съгласява, тъй като желае да се избави. Тереза упоява щерка си с антипсихотични медикаменти и уиски, след което с кухненски нож я разрязва и вади патрона. Заради неприятната хигиена момичето развива сепсис. Няколко дни по-късно изпада в кома. Тереза взема решение, че би трябвало да се отърве от щерка си, въпреки да е още жива. Принуждава останалите си деца да съберат целия ѝ багаж в черни торби за боклук. Нарежда на синовете си Робърт и Уилям да натоварят сестра си и движимостите ѝ в колата и да я закарат край един селски път. Братята са принудени да я изхвърлят от колата, в профил на пътя, положена върху торбите с движимостите ѝ. Безскрупулната майка залива щерка си с бензин и невъзмутимо я възпламенява. Тлеещото ѝ тяло е намерено едвам на идната заран. Полицията проверява случая, само че след упорита работа, по този начин и не е разкрита самоличността на жертвата.

Смъртта на Шийла

След гибелта на Сюзън през 1985 година Тереза взема решение да направи щерка си Шийла продажница, с цел да устоя цялото семейство. Майката не работи по това време и взима обществени помощи. Радва се и на положителния приход, който щерка ѝ успявала да докара, продавайки тялото си.

След няколко седмици Тереза побеснява, тъй като взема решение, че щерка ѝ Шийла е бременна и е инфектирана с полово излъчена болест. Майката е уверена, че самата тя се е заразила с венерическата болест от щерка си посредством седалката на тоалетната паница.

За наказване Шийла е заключена в парещ килер без достъп на въздух и светлина. Тереза оставя щерка си там седмици наред без храна и вода. Когато Шийла крещяла и молела майка си да я пусне, Тереза просто включвала тв приемника с цел да я заглуши. Момичето издъхва на 21 юни 1985 година от апетит и дехидратация.

Тереза Нор оставя тялото на щерка си Шийла още три дни в килера. Миризмата, която стартира да се разнася от там, принуждава Тереза да вземе ограничения и още веднъж принуждава синовете Уилям и Робърт да ѝ оказват помощ да се отърве от тялото. Те поставят натрупа в кашон и го захвърлят в езерото Мартис Крийк. Тялото е намерено полуразложено. Самоличността на момичето остава неразкрита.

In the 1980s, Theresa Knorr brutally murdered her two daughters—with the help of her sons.
— The Lineup (@lineupweekly)
Въпреки че и в този случай на Тереза ѝ се разминава, тя взема решение, че миризмата, която е останала в жилището от разложения мъртвец на щерка ѝ Шийла, може да ѝ докара неприятности. Затова на 29 септември 1986 година фамилията си събира багажа и се изнася от жилището. Тереза принуждава дребната Тери да го възпламени и по този начин да унищожи всички доказателства, които биха могли да свържат майка ѝ с убийството на двете ѝ сестри.

Разкриването на убийствата

След като Тери възпламенява жилището, съседи бързо оповестяват на пожарната и огнеборците съумяват да потушат стихията, преди да е нанесла огромни вреди. Килерът със следите от Шийла е недокоснат. Така полицията стартира следствие.

След палежа децата на Нор съумяват да избягат и да се спасят от нея. Малката Тери, която е на 16 години, намира персоналната карта на Шийла и употребява самоличността ѝ. Момичето израства на улицата, борейки се с психологични проблеми и пристрастяването си към дрогата. Често е задържана и всякога, когато попаднела зад решетките, тя опитвала да опише на служителите на реда, че майка ѝ е страшилище, което е измъчвало и умъртвило две от децата си, само че никой по този начин ѝ не и повярвал.

Единствено Робърт Нор остава с майка си. Докато полицията проверява следите от подпаления апартамент, двамата се откриват в Лас Вегас. През ноември 1991 година момчето е задържано, откакто прострелва смъртоносно барман при опит за обир. Осъден е на 16 години затвор.

След ареста и присъдата на Робът Тереза Нор се мести в щата Юта в Солт Лейк Сити.

Тереза Нор е разобличена едвам откакто най-малката ѝ щерка Тери се обажда в телевизионното шоу. След предаването детективи в Калифорния се заемат с инспекция на обстоятелствата и не след дълго свързват двете мъртви Джейн Доу с майка им Тереза Нор.

Уилям Нор е открит и упрекнат в присъединяване и прикриването на двете убийства. Получава условно наказване. Робърт е наказан, до момента в който е в пандиза за убийството на бармана.

Самата Тереза Нор е открита и задържана в дома си в Солт Лейк Сити. Там тя се прикривала като употребила своето моминско име Крос и се грижела за 86-годишната собственичка на жилището.

Theresa Knorr: Mother Most Evil by
— Hannibal (@Hanniba59164619)
На 15 ноември 1993 година Тереза Нор застава на подсъдимата пейка за двете убийства, осъществени посредством изтезания. Първоначално твърди, че е почтена, само че в парадайса на процеса признава виновност и подписва договорка с прокуратурата с цел да избегне смъртното наказване.

Синовете ѝ Робърт и Уилям също свидетелстват против нея в подмяна на по-леки санкции.

На 17 октомври 1995 година Нор е наказана на две поредни доживотни присъди, които би трябвало да излежи в пандиза за дами Чино в Калифорния.

Днес Уилям работи и има семейство. Наслаждава се на това, което самичък назовава „ естествен живот”

Робърт излежава двете си присъди и е освободен от пандиза през 2013 година

Тери взе участие в доста телевизионни излъчвания, в които споделя историята си и след ареста на майка си. Издъхва от сърдечна непълнота през 2011 година едвам на 41 години.

През 2019 година Тереза прави опит да излезе от пандиза, искайки предварително освобождение, само че съдът ѝ отхвърля. Следващото ѝ чуване е през юли 2027 година, когато Тереза ще бъде на 81 години.

Вие по какъв начин мислите, дали ще бъде освободена?

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР