Служителите на МВР настояват за промяна в проектобюджета на държавата

...
Служителите на МВР настояват за промяна в проектобюджета на държавата
Коментари Харесай

С предупредителни протести полицаите искат 10% увеличение на заплатите

Служителите на Министерство на вътрешните работи упорстват за смяна в проектобюджета на страната и още веднъж оповестиха протестна подготвеност , оповестява БНР.

Председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов съобщи, че в прокетобюджета не е планувано нарастване на заплатите.

Той изясни, че в сектора са сюрпризирани, тъй като този път претенциите им били по-малки от нормално.

Говорим за 10%, под които не сме склонни да приемем каквото и да е, и да бъде дружно с влизането в действие на Закона за бюджета, настоя Попов.

Той означи, че стартовата заплата на служител на реда на най-ниското равнище е 1333 лева Има искащи да стартират работа, само че надалеч не толкоз, колкото ни трябват, и несъмнено не с тези качества, които са ни нужни, уточни Попов.
 Министерство на вътрешните работи чака кабинета за заплатите на служителите на реда
Министерство на вътрешните работи чака кабинета за заплатите на служителите на реда

С досегашните заплати става мъчно

По негови думи провокациите пред българския служител на реда не са намалели, а се усилват.

" Ние нито сме с увеличени щатове, нито сме с реформирано министерство, нито имаме техниката и оборудването, които са ни нужни. Нещата в това отношение стават по-зле, вместо да стават по-добре. На фона на всичко това даже едни 10% да не се намерят в бюджета за нас, в действителност е подигравка ", безапелационен бе Попов.

Той съобщи, че от 2010 година до момента щатовете за служители на реда на най-ниските равнища са намалели с 25-30% . В това отношение Министерство на вътрешните работи било в сериозна рецесия.

По думи на ръководителя на СФСМВР казусът с защитата на южната и на част от западната граница не може да се реши без нови щатове за " Гранична полиция ". Попов акцентира, че те трябвало да са увеличени за сметка на нарастване на общия щат на Министерство на вътрешните работи, а не да се събират свободни щатове от " Жандармерия " или от Столична дирекция на вътрешните работи.

Попов изясни, че Министерство на вътрешните работи ще се обърне към структури по места за алегорични предупредителни митинги, които би трябвало да се изразят в няколко минути пред местоработата с включване на светлинен и звуков сигнал на служебни коли. Предвидените дати за това са 4 и 6 юли.
 Полицаи и надзорници с митинг желаят промени и увеличени заплати
Полицаи и надзорници с митинг желаят промени и увеличени заплати

Опънаха шатра пред МФ

Попов изясни, че служителите на реда няма да стачкуват на професионалния си празник, тъй като политическото управление давало сериозна поръчка за работа в стеснен контакт със синдикатите.

Към момента не можем да имаме искания към министъра, още повече, че с него сме на едно мнение по въпроса за нарастване на възнагражденията, означи той.

Ако не бъдат чути настояванията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, ще се организира народен митинг на служителите на реда сред първо и второ четене на Закона за бюджета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР