Служителите на бюджетните организации в Москва са призовани служебно да

...
Служителите на бюджетните организации в Москва са призовани служебно да
Коментари Харесай

Московските власти прибегнаха до платена масовка и принуда за казионен митинг

Служителите на бюджетните организации в Москва са призовани служебно да отидат на митинг-концерт в чест на Деня на съветския байрак, а техните началници желаят от тях да се " отнесат с внимание " към този апел и да обезпечат нужното наличие. Скрийншот от съответните електронни писма бяха оповестени в интернет в сряда от консуматори на Telegram и от журналиста Иля Варламов Varlamov News.

Съдейки по наличието на известията, изпратени от ръководителите на организации, които са част от столичните управляващи, всеки от тях би трябвало да извърши избрана квота участници. В някои случаи на чиновниците, измежду които и учители в московските учебни заведения, е обещан свободен ден против наличие на мероприятието. Освен това хората са призовани да водят със себе си членове на фамилията и другари.

За принуждаването на чиновници да вървят на концерта оповестиха и читатели на онлайн изданието " Медуза ". Един от тях, първокурсник във филиала на Московския политехнически университет в Коломна, съобщи, че управлението на филиала е настояло студентите да не отхвърлят присъединяване в мероприятието, в случай че нямат уважителни аргументи.

Митинг-концертът в чест на Деня на съветския байрак е плануван за 24 август в Москва. Организатори на мероприятието са Руският съюз на ветераните от Афганистан и Руската асоциация на героите (носителите на званието Герой на Русия). Те настояват, че присъединяване е изцяло непринудено.

Проверка на " Медуза " откри, че на митинга в Москва ще бъдат докарани хора от други райони, както и платена масовка. Репортери от " Медуза " са се свързали с двама координатори, които канят хора да участват на мероприятието. Те оферират разнообразни разновидности на наличие. Може дойдете за три часа, да се получите байрак и " просто да постоите с него три часа " за 500 рубли, гласи едната алтернатива. Тези, които ще отидат от сутринта и ще останат целия митинг-концерт, плануван да продължи до към 17 ч., може да получат и по 1000 рубли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР