Служителите, които отговарят за сигурността на летище Хийтроу“, обявиха засилване

...
Служителите, които отговарят за сигурността на летище Хийтроу“, обявиха засилване
Коментари Харесай

Стачки на „Хийтроу“

Служителите, които дават отговор за сигурността на летище „ Хийтроу “, оповестиха усилване на стачните дейности. Новият график демонстрира, че стачки ще има съвсем всеки уикенд от средата на юни до края на август.

Членовете на синдиката Unite от дълго време водят спор с работодателите за заплащането, който към този момент докара до стачки по Великденските празници и през месец май.

От 24 юни над 2 000 чиновници на силите за сигурност ще проведат 31 стачки. За първи път към тях се причисляват и чиновници от Терминал 3, от който всекидневно Britishairways реализира полетите си към България.

Графикът, публбикуван от " Скай нюз ", демонстрира, че стачки ще има на 24, 25, 28, 29 и 30 юни, от 14 до 16, от 21 до 24 и от 28 до 31 юли и от 4 до 7, от 11 до 14, от 18 до 20 и от 24 до 27 август.

Синдикатът съобщи, че служижелите по сигурността на „ Хийтроу “ получават по-малко възнаграждение от другите огромни летища в Лондон и югоизточната част на страната. По данни на Unite те получават по 5-6 хиялди паунда по-малко годишно спрямо сътрудниците им на летищат като „ Станстед “ и „ Гетуик “.

Летищните управляващи в това време разясниха, че предходните стачки не са нарушили изключително работата на терминалите.

По обявата работи: Георги Даскалов БНР подкасти: Великите европейци Следващият ден
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР