Служители на Регионална библиотека Проф. Б. Цонев - Ловеч, излизат

...
Служители на Регионална библиотека Проф. Б. Цонев - Ловеч, излизат
Коментари Харесай

Служители на регионална библиотека в Ловеч излизат на символичен протест

Служители на Регионална библиотека „ Проф. Б. Цонев ” - Ловеч, излизат на митинг пред постройката на институцията в Деня на националните будители – 1 ноември.

Протестът на ловешките библиотекари  е част от националния, в който вземат участие библиотеки от цялата страна.

Протестът в Ловеч, който е под мотото „ Стресни се, племе закъсняло! “, е алегоричен и се провежда в обедната отмора от 12,30 до 13 ч., като библиотеката няма да прекъсва работата си с читатели и консуматори, разясни Албена Йончева, ръководител на синдикалната организация към КНСБ.

„ Поводът за протестната акция е, че само в библиотеките възнагражденията не са обвързани с минималната работна заплата.

Всички останали сектори в културата  - театри, музеи,  музикални и танцови изкуства, Министерството на културата е подписало съглашение, с което за обособените длъжности се дефинират коефициенти по отношение на минималната работна заплата за страната. Само за библиотеките е поставено това да стане при съществуване на средства в бюджета или в границите на бюджета. “

Йончева разясни за какво митингът е плануван тъкмо за деня на националните будители.

„ Ние се стараем да бъдем духовната хранилница на една нация, да опазим книжното богатство  и в последна сметка оставаме настрана от министерството на културата. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР