Служители на отдел „Икономическа полиция“ и други контролни органи започнаха

...
Служители на отдел „Икономическа полиция“ и други контролни органи започнаха
Коментари Харесай

Откриха 600 кг сирене с изтекъл срок на годност в склад в Пловдив

Служители на отдел „ Икономическа полиция “ и други контролни органи започнаха инспекции на търговски обекти за търговията с хранителни артикули, плодове и зеленчуци.

По време на профилирана акция, осъществена взаимно със чиновници на Областна дирекция за сигурност на храните Пловдив на 19 януари са тествани хранилища за търговия на едро с млечни артикули.

Снимка: btvnovinite.bg

В един от обектите в регионалния град е открито съществуването на към 600 кг сирене с изминал период на валидност. Сиренето е било предопределено за продажба в комерсиалната мрежа.

Справка сочи, че това не е първото нарушаване за търговеца на едро. През 2019 година в склада на същата компания чиновници на икономическа полиция са намерили и различен тип млечни артикули с изминал период на валидност.
е било предопределено за продажба в комерсиалната мрежа

Тогава търговецът още веднъж е бил глобен. Стоките са възбранени и подлежат на заличаване, като на шефа на сдружението ще бъде формиран акт за нарушаването.

Акцията на полицията в Пловдив продължава, като в хода и ще бъдат проверявани и търговци, и производители на хранителни артикули.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР