СподелиДиректорът на Здравната инвестиционна компания за детска болница“ Николай Борисов

...
СподелиДиректорът на Здравната инвестиционна компания за детска болница“ Николай Борисов
Коментари Харесай

Висш чиновник е уволнен заради забавяне на държавната детска болница

Сподели
Директорът на „ Здравната капиталова компания за детска болница “ Николай Борисов е освободен, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Мотив за решението на отрасловия министър са данни от осъществения в сдружението вътрешен одит и отчет, обвързван с осъществяването на решението за ускорено създаване на Националната детска болница.

Установени са нарушавания, като непозволено закъснение в сключването на контракта за разрушение и унищожаване на постройките върху терена в Горна баня, голословни разноски за юридически услуги, липса на подадена бизнес стратегия от страна на Съвета на шефовете.



Не е изпълнено решението на Народното събрание за даване на обновен план-график за ускорено създаване на детската болница, се показва още в известието.

Като краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на компанията до осъществяване на конкурс е назначен АГ експертът доктор Влатко Глигоров.

Проверките в министерството започнаха след публично неодобрение поради това, че за строителството на с детско поделение. Причините за недоволството бяха свързани с това, че страната дава преимущество на частна самодейност, вместо да задвижи в ускорени периоди градежа на държавна детска болница.



Очаква се до края на този месец да стартира събарянето на старите здания, намиращи се на терена на бъдещата Национална детска болница.

Изборът на реализатор на процедурата е изработен, като също предстои Европейската капиталова банка да избере реализатор във връзка с техническия план на лечебното заведение.

Болницата ще бъде оборудвана с нужните ѝ нови скенер и рентген.

Правителството ще отпусне близо 1 300 000 лв. за наложителен ремонт на интензивното поделение и създаване на нов асансьор за потребностите на пациентите и личния състав.

Към момента лечебното заведение е единствената университетска болница в България.

Годишно през нея минават за лекуване към 7000 деца.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР