Служители на Националния статистически институт (НСИ) протестираха за по-високи възнаграждения.

...
Служители на Националния статистически институт (НСИ) протестираха за по-високи възнаграждения.
Коментари Харесай

Служители на НСИ протестираха с искане за по-високи заплати

Служители на Националния статистически институт (НСИ) стачкуваха за по-високи хонорари. Те настояват ръстът на заплатите да бъде най-малко 50 на 100 в перо " Разходи за личния състав " или близо 12 млн. лева на годишна база, съобщи Българска национална телевизия.

В случай че митингът не създаде стремежи резултат, работещите в Национален статистически институт оповестиха желанието си да подхващат ефикасни протестни дейности.

" Исканията ни са съвсем едни и същи, тъй като нямаше резултат от предишния митинг. Този път ние прибавяме и това, че има подписан ангажимент от държавното управление към статистическата система в Република България. Ние продължаваме да желаеме да имаме най-малко по 500 лева на човек нарастване на заплатите, което този път не сме си създали труда да го считаме. От преди коронавирус сме престанали да получаваме каквито и да е консумативи за нашата работа. На който каквото му би трябвало си го доставя самичък ", съобщи ръководителят на КТ “Подкрепа " в НСИ Рая Петрова.

" Колегите са в цялостно право да стачкуват, защото заплатите в Национален статистически институт са едни от най-ниските в държавната администрация. Промяна в заплатите през 2023 година нямаше, нито смяна в финансовите разноски и разноските за прехрана. С мотив, че има 10% покачване на заплатите и тази година няма да има смяна ", акцентира на собствен ред ръководителят на НСИ доц. Атанас Атанасов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР