Служители на ГДБОП разбиха високотехнологична оранжерия за канабис, съобщиха от

...
Служители на ГДБОП разбиха високотехнологична оранжерия за канабис, съобщиха от
Коментари Харесай

АКЦИЯ: ГДБОП разбиха високотехнологична оранжерия за канабис

Служители на ГДБОП разрушиха високотехнологична оранжерия за канабис, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Специализираната интервенция е почнала след получена информация за високотехнологична оранжерия за развъждане на марихуана в региона на село Яна, в столичния регион Кремиковци.

Действията са осъществени през вчерашния ден на териториите на Софийска и Благоевградска област. При претършуване в региона на промишлена зона Яна чиновниците на реда намерили в индустриално хале особено обособено и построено помещение на работеща оранжерия за развъждане и преправяне на канабисови растения.

То било оборудвано с нужната апаратура, осветяване, отопление и вентилация, както и с техника за следващо сушене, преправка и автоматизирано обособяване на съцветия.

Конфискувани са 115 саксии с канабисови растения, с височина от 25 до 100 см, към 45 кг сухи съцветия, разпределени в 11 чувала, други 5 чувала, цялостни със зелена тревиста маса и съцветия, както и съоръжение за производството и последващата обработка на наркотичното вещество.

В хода на спецоперацията са осъществени процесуално-следствени дейности и на два адреса - къща и прилежащи пространства в Гоце Делчев, откъдето е конфискувано малко количество съцветия канабис, и на апартамент в столичния кв. „ Овча купел “.

Задържани са двама мъже - на 53 и 34 години, чиято съпричастност към незаконната активност към момента се прецизира. По случая се води следствие.

СНИМКИ: Министерство на вътрешните работи





 =





Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР