Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с разпространение

...
Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с разпространение
Коментари Харесай

Продажба на „Калашников“ и „Макаров“: Антимафиотите разбиха мрежа за оръжия в София

Служители на ГДБОП обезвредиха незаконна група, занимавала се с разпространяване на огнестрелно оръжие и муниции, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Разследването е почнало след добита информация, която е била доказана. Спецоперацията е осъществена под наблюдението на Софийска градска прокуратура.

Инцидентът, който е втори за по-малко от година, стана в събота през нощта

В рамките на дейностите са открити четирима участници в незаконната скица. Извършени са претърсвания на седем адреса и три моторни транспортни средства. 

Снимка: Министерство на вътрешните работи

С разпореждане на прокуратурата на двама от арестуваните е повдигнато обвиняване за това, че са продали на територията на София  автомат структура „ Калашников “, картечен револвер “Образец 61 “ / “Скорпион “/, револвер „ Макаров “, модифициран сигнално-газов револвер и патрони.

Снимка: Министерство на вътрешните работи

Единият от арестуваните е притеглен и за закононарушение, обвързвано с държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции – коноп с тегло 337.14 г и кокаин – 0.07 грама. Те са привлечени като обвинени и мярката им за задържане е удължена за период до 72 часа.

Снимка: Министерство на вътрешните работи

Предстои внасяне на искане на прокуратурата пред Софийския градски съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР