Служители на частната фирма „Автомагистрали – Черно море“ отново готвят

...
Служители на частната фирма „Автомагистрали – Черно море“ отново готвят
Коментари Харесай

„Автомагистрали – Черно море“ отново готви протести

Служители на частната компания „ Автомагистрали – Черно море “ още веднъж готвят митинги в София и Шумен. Причината е още веднъж неизплатена сума от 27 млн. лева за ремонта на сектора от автомагистрала „ Тракия “, сред Чирпан и Стара Загора, оповестява BTV. Фирмата е принудена да редуцира 70% от личния състав си поради неприятно финансово положение.

Считано от през днешния ден сме подхванали процедура по всеобщо редуциране на личен състав, тъй като най-малко да отидат на борсата хората, да имат някакви приходи. Въпреки че са положили труд, ние нямаме опция да им платим “, показва Петя Стоянова.

Тя съобщи, че компанията е правила опити да се свърже с държавното управление, само че без триумф. Днес още веднъж е изпратила писмо до премиера Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев и районният – Гроздан Караджов.

Припомняме, че компанията стачкува и през предходната година. След митинг районното ведомство откри средства и преведе 9 млн. лева за осъществените действия. Общите отговорности на страната възлизаха на 36 млн. лева, само че АПИ нямаше по какъв начин да заплати, тъй като бюджетът й бе надскочен още при започване на 2021 година

Миналата седмица районният министър Гроздан Караджов уточни, че към този момент е получил информация от пътните строители, че компаниите са затруднени и даже може да разгласят несъстоятелност. Той разгласи, че кабинетът ще заплати с постановления 630 млн. лева на компаниите.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР