Служител на сайта за колективно пазаруване grabo.bg успя да прибере

...
Служител на сайта за колективно пазаруване grabo.bg успя да прибере
Коментари Харесай

Служител на Grabo завлече 400 бона от клиенти

Служител на уеб страницата за групово извършване на покупки grabo.bg съумя да прибере близо 400 000 лева от компаниите, чиито артикули и услуги порталът продава на промоция. Схемата му била елементарна – когато срокът на оповестеното понижение изтече и пристигна време уеб сайтът да преведе парите на съответните търговци, 30-годишният Георги П. отивал в счетоводството и казвал: „ Клиентът се обади и сподели, че си е сменил банковата сметка.” Давал на служителките „ новата” сметка, която в действителност била на негов другар. След това аверът му превеждал сумите и на този стадий прокуратурата към момента проверява къде са отивали те.

Георги, който е на служба специалист маркетинг към „ Грабо медия”АД, съумял да осъществя въпросните измами в интервал от над година – от 18 август 2016-а до 21 септември т. година, когато е арестуван. Повдигнато му е обвиняване в машинация в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай и следващо пране на пари. За това той може да получи от 3 до 10 години затвор, както и конфискация на до една втора от имуществото.

Георги е в ареста по решение на Районния съд в Пловдив от 30 септември т. година Ощетеният търговец се води „ Грабо медия”АД, тъй като компанията дължи отклонените от Георги пари на своите клиенти. Именно от уеб страницата е подаден и сигналът към Икономическа полиция, дал началото на следствието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР