Служител на международна организация със статут на дипломат е задържан

...
Служител на международна организация със статут на дипломат е задържан
Коментари Харесай

Полякиня с дипломатически статут е задържана в Русия за подкуп

Служител на интернационална организация със статут на посланик е арестуван в Русия при приемане на рушвет за правене на фиктивни документи за освобождение от мита при импорт на алкохол , заяви Центърът за връзки с обществеността (ЦВО) на федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия, представена от " Интерфакс ".

" При приемане на рушвет в размер на 20 хиляди евро за правене на фиктивна товарителна документи за освобождение от митнически сборове при импорт на търговски количества алкохол , чиновник на интернационална финансова организация с дипломатически статут, жител на Република Полша , е направила закононарушение. Малгожата Ева Бокшнайдер беше хваната на мястото на престъплението ", заяви ФСБ.

Руската специфична работа добави, че полската гражданка е била оповестена от съветското външно министерство за " личност нон грата " , тя е била помолена да напусне територията на Руската федерация в границите на една седмица.

" Също по този начин вследствие на комплекс от оперативно-издирвателни ограничения е открит склад за предпазване на контрабанден алкохол, арестувани са трима съветски жители, участващи в организирането на канали за незаконен импорт на алкохолни артикули в Руската федерация. Иззета е контрабандна пратка алкохол с размер от повече от 40 тона на стойност над 2 милиона $ ", се споделя в известието на ФСБ.

На собствен ред формалният представител на Министерството на вътрешните работи Ирина Волк сподели пред кореспонденти, че следователи от транспортния отдел на Министерство на вътрешните работи са образували наказателно дело за контрабанда на алкохол и продажба на артикули без маркировка.

" Според проверяващите двама жители са пренесли нелегално контрабандна пратка алкохол през митническата граница. Транспортирането е осъществено въз основа на фиктивни товарителни документи. Извършителите са предали част от стоката на съизвършител за продажба, Останалата част от пратката е била складирана в един от складовите комплекси в Московска област ", сподели Волк.
 Русия гони 45 полски дипломати
Русия гони 45 полски дипломати

Реципрочна мярка след полското решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР