Служебното правителство завърши интерконектора с Гърция. Нещо, което трябваше редовното

...
Служебното правителство завърши интерконектора с Гърция. Нещо, което трябваше редовното
Коментари Харесай

Александър Иванов: Служебното правителство завърши интерконектора с Гърция, а трябваше редовното правителство да го завърши

Служебното държавно управление приключи интерконектора с Гърция. Нещо, което трябваше постоянното държавно управление да свърши. Станахме очевидци на неловка обстановка, в която някогашният министър председател искаше да си направи ПР, като въртя един кран, по който не тече газ. Това сподели Александър Иванов от ГЕРБ в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз.

Той разяснява и течовете на газ от " Северен поток " 1 и 2: Германците са в много неизгодна обстановка. Всички ще страдаме от тази цена, която ще бъде поради дефицита на газ. От ГЕРБ мотивирахме и апелирахме, че би трябвало да има дълготрайни контракти за газ. Това се направи от служебния кабинет и виждаме понижаване на цените.По думите му все още " Газпром " не е сигурен снабдител на газ.

Ние молим за възобновяване на програмата за енергийна успеваемост - саниране на блокове, която сме правили с европейски средства. На хиляди български фамилии по времето на ГЕРБ бяха осъвременени техните блокове. Това е резонна мярка, която би трябвало да бъде продължена. Защо " Продължаваме промяната " изключиха тази мярка и къде са 12 милиарда, които трябваше да са употребявани за сходни ограничения? Българите и бизнеса са обезпокоени за зимата, тъй като имаше поръчки от ръководството на Кирил Петков за три пъти по-евтин газ, а видяхме доста високи цени. Имаме формула - компенсацията за небитови консуматори да бъде продължена. Ако нямаме постоянно държавно управление, което да предложи устойчиви решения, ще следим един сериозен риск, добави Иванов.

Той означи, че обезщетенията за небитовите консуматори се изплащат от Фонда за енергийна успеваемост. И добави, че ГЕРБ счита да разшири тази мярка, като стартира да се изплащат обезщетения и за газа.

Държавният ни дълг беше ръководен некадърно и не беше в полза на страната и жителите. В последните три Народното събрание се одобриха неотменими задължения за българската хазна. Предупреждавах Асен Василев, че политиката, която водим в обществените финанси, заплашва благоразумното харчене на финансите, сподели още той.

Иванов моли жителите да гласоподават за партии, които са потвърдили, че могат да се оправят с рецесиите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР