Служебното правителство влиза в един корупционен батак, в система, пропита

...
Служебното правителство влиза в един корупционен батак, в система, пропита
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Служебното правителство влиза в корупционен батак

" Служебното държавно управление влиза в един корупционен батак, в система, пропита с измами … На този длъжностен кабинет ще му е мъчно. Редно е да му се даде интервал на нахлуване, да им се даде време на министрите, с цел да схванат къде са. И по-късно да изсипваме рецензиите, в случай че има такива ". Това сподели пред БНР в неделя Ивайло Мирчев от " Демократична България ".

По думите му главната задача на всяко служебното държавно управление е да организира почтени и транспарантни избори. На настоящето държавно управление обаче задачата му е и да стартира следствието и да покаже " уродливите практики " в покупко-продажбите на ръководството на Бойко Борисов.

" Демократична България " по никакъв метод не взе участие в служебния кабинет, сподели Мирчев и посочи, че министърът на стопанската система Кирил Петков е бил измежду създателите на " Да, България ", само че от няколко години не е към този момент във групировката.

Според Ивайло Мирчев задачата на ГЕРБ е да бъде опетнено държавното управление, формирано от президента Румен Радев.

" Това държавно управление би трябвало да откри какво става с парите от хазарта на Васил Божков и за какво не са влизали в държавния бюджет.... Божков и Борисов бяха ортаци. Божков беше оставен в Комисията по хазарта да прави каквото изиска, беше му разрешено да не си заплаща хазартните такси. И за това нещо би трябвало да дава отговор някогашният финансов министър на Борисов Владислав Горанов ", разяснява Мирчев. Той даде образец и с " Автомагистрали " и покупко-продажбите, сключвани от кабинета " Борисов 3 ":

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР