Служебното правителство ще освободи бутилирана питейна вода от държавния резерв

...
Служебното правителство ще освободи бутилирана питейна вода от държавния резерв
Коментари Харесай

Правителството ще приеме линия на бедност от 504 лева за 2023 година

Служебното държавно управление ще освободи бутилирана питейна вода от държавния запас по искане на регионалния шеф на Пловдив за жителите на общините от Карлово и Марица, потърпевши от наводненията. Преди дни жителите на засегнатите обитаеми места с оплакаха от изострен дефицит на питейна вода.

 

На постоянното си съвещание през днешния ден държавното управление ще одобри и напълно нов лист с републиканските пътища, за които се събира толтакса. Служебният министър на превоза Христо Алексиев предложи нарастване на толтаксите за непознатите превозвачи и намаляване за нашите преди месец.

 

Новият по-висок размер на линията на беднотия за идната година от 504 лв. ще одобри служебното държавно управление, нарастването с 22 на 100 по отношение на тазгодишният ѝ размер би трябвало да покрие по високата насъбрана инфлация пресметна преди дни служебният обществен министър.

 

Решението подсигурява, че и месечните обществени помощи на над 700 хиляди хора с увреждания от началото на идната година ще са в по висок размер, който е законово привързан с прагът на беднотия.

 

Промени ще се създадат и във към този момент одобрения брой на одобряваните за образование студенти и докторанти в държавните висши учебни заведения за актуалната академична година.

 

Предвидено е също отпущането на филантропична помощ на Украйна.

 

По бюджета на ЦИК ще се провиснал в допълнение средства.

 

За утвърждение са импортирани и промени в Наказателния кодекс и в Наказателно-процесуалния кодекс.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР