Служебното правителство прие отправеното от концесионера БМФ Порт Бургас ЕАД

...
Служебното правителство прие отправеното от концесионера БМФ Порт Бургас ЕАД
Коментари Харесай

МС променя статута на активи на пристанището в Бургас

Служебното държавно управление одобри отправеното от концесионера " БМФ Порт Бургас " ЕАД предложение за изменение на Договора за даване на концесия върху " Пристанищен терминал Бургас изток-2 ", както и върху " Пристанищен терминал Бургас-запад ". Двата терминала са част от пристанище за публичен превоз с национално значение Бургас.

С решението се трансформира статута на активи (като например сгради), ситуирани на територията на пристанищните терминали, от обществена държавна благосъстоятелност в частна държавна благосъстоятелност. Причина за това е възходящия товарооборот от насипни и наливни товари и превозването им с железопътни транспортни средства (вагони, цистерни), което изисква увеличение на оперативните коловози в терминал Бургас Изток-2.

На територията на " Пристанищен терминал Бургас-запад " задачата е да се усилят откритите складови площи, като това ще усъвършенства и доста ще се усъвършенства логистиката на депозиране на одобряваните за обработка товари.

С тези две решения държавното управление счита, че ще се реализира функционалност, успеваемост и сигурност при ръководството и употребата на обекта на концесията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР