Служебното правителство постигна най-големия напредък до момента към еврозоната. Това

...
Служебното правителство постигна най-големия напредък до момента към еврозоната. Това
Коментари Харесай

Радев за еврото: Служебното правителство постигна най-големия напредък до момента

Служебното държавно управление реализира най-големия прогрес досега към еврозоната. Това е подписването на Меморандума за производството на евромонетите, което искаше поддръжката на Европейска комисия и на всички страни от еврогрупата. Така президентът Радев разяснява отлагането приемането на еврото от началото на другата година.

По думите му служебната власт не може да компенсира неналичието на политическа воля от партиите в предходния парламент, които " отхвърлиха да одобряват законите, които би трябвало да обезпечат пътя ни по-нататък към еврозоната ".

" Някои очевидно желаят да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката и както се показват решението на доста от проблемите. Влизането на България в еврозоната не е въпрос на надлъгване и шмекеруване, а на първо място на доверие, на бистрота, на неприкритост и на действителни достижения. В огромна степен тази инфлация, която ни стопира сега към еврозоната се дължи на предходни управнически решения ", разяснява президентът.

Той е уверен, че влизането на Бългрия в еврозоната ще докара до основни стопански изгоди. " Но най-важното е да бъдат уверени жителите, тъй като те всеобщо не имат вяра. Защото до в този момент заплащат цената на всички промени, некомпетентните и користни политичски решения. Това, което прави служебното държавно управление, макар заварената рецесия и заварената тежка инфлация, е една доста постоянна основа, на която идващото постоянно държавно управление ще може крепко да стъпи и да има с какво да реши и с какво да по кое време и по какъв начин ние в действителност да се присъединим към еврозоната ", заключи по тематиката Румен Радев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР