Служебното правителство постави рекорд за възбуждане на гражданското недоволство. Само

...
Служебното правителство постави рекорд за възбуждане на гражданското недоволство. Само
Коментари Харесай

Лорер: Служебното правителство нагнетява усещане за страх и паника

Служебното държавно управление сложи връх за възбуждане на гражданското неодобрение. Само три дни откакто встъпиха в служба, хората излязоха, с цел да им покажат, че не желаят " Газпром ", сподели някогашният министър на нововъведенията от " Продължаваме промяната " Даниел Лорер. И добави:
Прочетете още
" Вместо да чуем една градивна последователност, с която жителите да бъдат успокоени, че газ ще има, служебното държавно управление нагнетява едно чувство за боязън и суматоха, което е ненужно ".

Преди всичко желая да имам вяра, че служебното държавно управление към момента търси своя темп и в близко време ще покажат повече схващане към потребностите на хората. Трябва да се работи съсредоточено, с цел да се вкарат тези седем танкера и да не се стопира интерконектора с Гърция. Искрено се надявам, че ще възстановят процедурата допустимо най-бързо, тъй като това е стратегически избор. Всеки участник в политическия живот би трябвало да знае кое е стратегически значимо за страната ни и да работи за това. Този интерконектор е жезненоважен за нас. Правителството на ГЕРБ го забави с 12 години, дано служебният кабинет да не се причислява към тях, сподели Лорер пред Нова телевизия.

За тези 6 месеца показахме доста ясно по какъв начин България може да се ръководи по един открит метод. Изградихме интерконектора с Гърция за 6 месеца, който го нямаше в 12 години. Вдигнахме пенсиите колкото бяха вдигнати преди този момент за 12 години, също заплатите на учителите и лекарите. Нищо общо няма с това, на което бяхме привикнали 12 години. Президентът Радев е този, който поддържа митингите. Тогава Политическа партия се появи като притежател на заряда, искахме да дадем вяра да се развием в една европейска стопанска система с дойстойни пенсии. Работихме в съдружен формат шест месеца в границите на тройна рецесия, а все пак имахме 4% растеж в стопанската система и рекорден експорт, сподели още Лорер.

Той разяснява и промяната на шефовете на Национална агенция за приходите и митниците: Митници и налози са двете места, от които се храни държавната хазна. Това не са политически, а професионални назначения. Господин Спецов прави добра работа там. Очакваме служебното държавно управление да изясни за какво го в профил. Не бих желал да споделям, че това е реваншизъм. Имам само голямо терзание, че може да забавят работата по европрограмите, интерконектора с Гърция, договарянето на доставки с танкери. Други нямам.

Навлязохме в предизборната акция. Дали дружно ще се явим с Демократична България на тези избори ще се реши тези дни. Ще вземем рано това решение, с цел да може всяка партия да си организира акцията. Аз персонално към момента нямам мощно мнение в едната или другата посока и бих желал нашият Национален съвет да вземе осведомено решение. Решението за коалиране ще бъде освен Демократична България, а и по-широкият набор от придвижвания към тях, сподели Лорер. А като най-голяма неточност на кабинета " Петков " още веднъж дефинира връзката:

Не успяхме да споделяме задоволително добре с българската общност по въпроса за какво желаеме да свършим нещо по избран метод - може би най-голямата ни неточност. Причината беше, че от време на време доста бързахме, с цел да свършим нещо, и не ни оставаше време.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР